Politici şi Bani

articolul anterior articolul urmator

Servicii medicale gratuite la un spital privat din Bucureşti. Cum pot avea acces pacienţii

0
4 Nov 2019 16:46:22
Autor: George-Andrei Cristescu
Grupul Monza România
Grupul Monza România

De la 1 noiembrie, grupul medical Monza România a lansat, pentru al doilea an consecutiv, un program de servicii medicale suplimentare efectuate pro bono faţă de intervenţiile chirurgicale cardiovasculare şi neurologice deja existente.

Programul existent a fost pus în practică acum un an prin intermediul acordului de colaborare încheiat între Spitalul Monza şi Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România (COPAC). Astfel, COPAC prezenta cazurile identificate prin intermediul asociaţiilor membre şi le comunica Spitalului Monza, urmând ca decizia finală să fie luată de o comisie specializată, în funcţie de criterii şi o cercetare riguroase.

Acum, nu numai Spitalul Monza va prelua cazurile sociale, ci toate entitatile medicale ale grupului vor contribui la extinderea programului  „Puterea medicinei româneşti, Monza servicii medicale pluridisciplinare pro bono", oferind servicii medicale pluridisciplinare, de la investigaţii imagistice până la chirurgie cardiovasculară şi neurochirurgie, pentru adulţi şi copii.

Potrivit unui comunicat al instituţiei medicale, selecţia cazurilor medicale eligibile pentru tratament şi intervenţii chirurgicale pro bono va fi efectuată de către o comisie specializată, formată din membri administrativi şi medicali ai Grupului Monza, în baza unor documente doveditoare puse la dispoziţie de către pacienţi.

O viaţă mai bună pentru oameni care nu-şi permit tratamente scumpe

„Aşa cum am spus mereu, sănătatea este o misiune pentru noi şi ne propunem să arătăm că aceasta nu este doar o propoziţie care sună frumos, ci este un principiu după care ne ghidăm în activitatea noastră zi de zi. Prin intermediul acestui program, ne unim forţele pentru ca, împreună cu pacienţii noştri şi cu tot sprijinul oferit de grupul internaţional din care facem parte, să oferim o viaţă mai bună unor oameni care nu îşi permit să se trateze aşa cum ar trebui şi aşa cum au realmente nevoie”, a declarat Luca Militello, CEO Grup Monza România.

„Dacă ştiam că Grupul Monza România cuprinde  o reţea atât de extinsă de spitale şi policlinici în ţară, cu siguranţă mă mutam la el mai demult. Numai în Bucureşti vorbim de trei spitale , centre în care am regăsit performanţă, elitism, echipe medicale sudate şi nu în ultimul rând empatie pentru pacient. Aici am găsit o excelentă bunătate la toate nivelele, de la proprietarul spitalului, echipele de conducere până la toate echipele medicale. Bunătatea este la pachet cu modestia, de aceea noi am vorbit foarte putin despre astfel de acţiuni. Am decis că este cazul să vorbim despre activitatea spitalului tocmai pentru a veni în sprijinul pacienţilor noştri. Mărturisesc că, pentru mine, este realmente o plăcere sa fac parte din Grupul Medical Monza. Vorbim de un program pro bono care a început acum un an şi care, iată, se extinde la mult mai multe specialităţi care există în cadrul grupului Monza”, a declarat conf. dr Carmen Orban, director general al Grupului Monza România.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii