Politici şi Bani

articolul anterior articolul urmator

Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii: „Există stocuri de vaccin la distribuitori. Farmaciile trebuie să se aprovizioneze“

0
25 Jan 2019 17:55:32
Autor: Daniela Serb
Sorina Pintea
Sorina Pintea

Potrivit datelor centralizate de la distribuitori, există stocuri de vaccin antigripal în România, a declarat vineri Sorina Pintea.

„Ministerul Sănătăţii va achiziţiona un număr suplimentar de 25.000 de doze care vor fi distribuite săptămâna viitoare DSP-urilor. Vaccinurile pot fi achiziţionate din farmaciile cu circuit deschis, la fel şi antiviralele. Farmaciile sunt societăţi comerciale care trebuie să se aprovizioneze şi cred că nu este o surpriză că în fiecare iarnă avem gripă. Nu putem să facem comenzi în locul farmaciilor şi nici în locul spitalelor“, a spus Pintea, într-o conferinţă de presă.

„Am cerut date de la distribuitori - scris şi din datele pe care distribuitorii le-au transmis există vaccin. Din datele pe care noi le-am solicitat la MS există. Avem 24.000 de doze pe stoc în acest moment", a afirmat Pintea.

Ministrul a precizat că fiecare medic care are parafă şi certificat de liberă practică poate să prescrie medicamente antivirale.

„Există medici care spun că nu au competenţă să scrie aceste reţete. Ba da, fiecare medic care are parafă şi certificat de liberă practică poate să prescrie aceste antivirale“, potrivit oficialului MS.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările