Politici şi Bani

articolul anterior articolul urmator

Spitalul Judeţean Giurgiu va primi donaţii în echipamente medicale de 110.000 de euro

0
16 Jan 2020 16:18:25
Autor: Alexandru Catalan
Camelia Ene, Mihaela Raţă şi Alexandru Popa (de la stânga la dreapta) sunt cei ce au făcut posibilă o mai bună asistenţă medicală a pacienţilor din Giurgiu
Camelia Ene, Mihaela Raţă şi Alexandru Popa (de la stânga la dreapta) sunt cei ce au făcut posibilă o mai bună asistenţă medicală a pacienţilor din Giurgiu

Spitalului Judeţean de Urgenţă din Giurgiu va primi în scurt timp noi echipamente medicale în valoare de 110.000 de euro. Principalele beneficiare ale donaţiilor vor fi  secţiile de pediatrie şi neonatologie ale spitalului giurgiuvean, cărora li se va alătura şi secţia de anestezie şi terapie intensivă (ATI).

În funcţie de necesităţile fiecăreia, acestea  vor fi dotate cu următoarele echipamente: un ventilator transport, patru monitoare funcţii vitale, un defibrilator, un aparat determinare proteină C reactivă, două monitoare funcţii vitale pentru nou născuţi, două mese de resuscitare neonatală şi două incubatoare deschise.

Donaţia în valoarea de 110.000 de euro va veni din partea companiei MOL România, care va colabora şi în acest caz cu „Asociaţia Inima Copiilor”. „Iniţiativa partenerilor noştri va îmbunătăţi calitatea actului medical din acest spital”, a precizat managerul instituţiei medicale din Giurgiu, Mihaela Raţă. Ea a precizat că noile aparate vor permite, spre exemplu, o mai bună asistenţă acordată nou-născuţilor cu probleme, dar le va oferi şi medicilor din Giurgiu intervenţii mai complicate, fără a mai apela, la fel de des ca şi până acum, la spitalele de pediatrie din Bucureşti, mult mai bine echipate. 

La rândul său, Alexandru Popa, preşedintele organizaţiei nonguvernamentale „Asociaţia Inima Copiilor”, a adăugat că aparatura va fi adusă în spital cât mai repede posibil, în funcţie de stocul existent al furnizorului, estimând că în circa două luni acest lucru se va materializa. El a adus în discuţie şi posibilitatea ca medicii giurgiuveni să facă apoi stagii de pregătire la Bucureşti, propunere foarte bine primită. 

„Asociaţia Inima Copiilor” şi compania MOL România se află la cel de-al treilea proiect comun în domeniul medical, fiind deja de notorietate precedentele două campanii, cea de construire a primului heliport din dotarea unui spital românesc de pediatrie, „Marie Curie” din Capitală, încă nefinalizat, şi dotarea cu aparatură medicală a unui alt spital judeţean, cel din Miercurea Ciuc. 

Camelia Ene, CEO & Country Chairman al MOL România, a precizat că compania pe care o conduce şi care e prezentă de un sfert de veac pe piaţa carburanţilor petrolieri din România, va continua să identifice comunităţi care au nevoie de astfel de donaţii. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările