Politici şi Bani

articolul anterior articolul urmator

Tinerii preferă serviciile medicale private. Studiu

1
10 Dec 2019 15:40:22
Autor: Daniela Serb
Clinicile medicale private sunt preferate mai ales de tineri cu asigurări de sănătate oferite de angajatori
Clinicile medicale private sunt preferate mai ales de tineri cu asigurări de sănătate oferite de angajatori

Serviciile medicale private au cunoscut o creştere spectaculoasă în ultimii ani. O cercetare realizată în noiembrie anul acesta în mediul urban arată motivele exacte pentru care românii preferă să meargă în privat.

Piaţa serviciilor medicale este în continuă creştere, mai ales datorită tinerilor care au asigurări private de sănătate făcute de angajatori, potrivit unei cercetări realizate de Reveal Marketing Research.

Cercetarea a fost realizată în mediul urban pe 845 de repondenţi, 443 de femei si 402 bărbaţi, cu vârsta de peste 18 ani. Astfel, 30% din cei intervievaţi au declarat că apelează mai frecvent la servicii private, procentul fiind chiar mai mare  - 43,1% - în rândul tinerilor sub 25 de ani şi a celor care locuiesc în Bucureşti-Ilfov  - 42,2%.

Alte motive pentru care pacienţii preferă să meargă în privat includ curăţenia, confortul, timpul scurt de investigaţie şi respectul.

Potrivit aceleiaşi surse, spitalele de stat sunt preferate în general, de persoanele de peste 35 de ani, mai mult de bărbaţi şi de locuitori ai zonelor Transilvania  - 75,5%, Moldova -74,4% - şi Banat-Crişana  - 72%. Motivaţiile celor care aleg această variantă  - 68,3% - sunt de ordin financiar. Costul este singurul atribut pozitiv al serviciilor de stat.

În top cinci clinici nominalizate de români apar Regina Maria, Medlife, Sanador, Sante şi Synevo. Foarte mulţi însă - 48,4% - nu au putut să nominalizeze niciun brand, de unde rezultă că există o oportunitate enormă pentru clinici să îşi atragă şi fidelizeze pacienţi care încă nu au un furnizor preferat.

În ceea ce priveşte top cinci clinici la care au apelat deja românii, clasamentul nu este cu mult diferit. Medlife si Regina Maria ocupă primele locuri - 32%, urmate de Synevo  - 27%, Sante  - 17% şi Hiperdia  - 11%.

La capitolul notorietate şi recunoaştere, chiar dacă nu au apelat încă la serviciile uneia dintre clinici, clasamentul arată similar: Regina Maria  - 82,65% , Medlife  - 76,7% , Synevo  - 49,3%  , Sante  - 47,9%. În plus, apare Medicover  - 32,4%, care este mai degrabă preferat de femei decât de bărbaţi.

 


 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Stoica Avram
10.12.2019, 17:04:20

Fără „Arcadia “ în clasament, top5-10, nu se poate !

Modifică Setările