Politici şi Bani

articolul anterior articolul urmator

Top 10 întrebări despre sănătate puse dr. Google, în 2019

1
16 Dec 2019 04:29:09
Autor: George-Andrei Cristescu
Oamenii caută informaţii despre sănătate pe internet
Oamenii caută informaţii despre sănătate pe internet

Utilizatorii din SUA au căutat anul acesta o serie de răspunsuri referitoare la tensiunea arterială, dieta keto şi cauzele pentru care apare sughitul, potrivit CNN.

Anul trecut, cele mai multe căutări din domeniul sănătăţii pe internet cu ajutorul motorului Google au vizat informaţii despre „ce este scleroza laterală amiotrofică“, despre endometrioză, în timp ce, în 2017, căutările au vizat afecţiunea autoimună lupus, semnele şi durata gripei, precum şi cauzele pentru care apare sughitul. Acest din urmă subiect pare să se fi menţinut în căutările utilizatorilor de internet şi în anul 2019, potrivit datelor Google.

Însă, pe primul loc s-au situat informaţiile referitoare la cum să scazi tensiunea arterială. Unu din trei americani – circa 75 de milioane de persoane – are hipertensiune şi doar 54% o şi ţin sub control, potrivit Centrelor de control şi prevenire a îmbolnăvirilor din SUA, astfel că această căutare nu a fost o surpriză.

Hipertensiunea este diagnosticată atunci când o persoană are tensiunea arterială mai mare de 130/80. O dietă sănătoasă, cu mai puţină sare şi mai mult potasiu, menţinerea unei greutăţi normale, practicarea regulată a exerciţiilor fizice şi reducerea stresului sunt metode eficiente de a micşora hipertensiunea arterială. Controlul hipertensiunii arteriale reduce totodată riscul de atac de cord, de atac vascular cerebral şi de demenţă.

A doua cea mai frecventă căutare a vizat dieta ketogenică, una dintre cele mai la modă în ultimii ani. Acest tip de dietă este bogată în grăsimi, moderată în proteine şi scăzută în carbohidraţi şi forţează organismul să folosească grăsimea ca sursă de energie. Foarte multe persoane au recurs la acest tip de alimentaţie pentru a pierde în greutate, însă, anul trecut, US News and World Report au clasificat-o printre ultimele din lista celor mai bune diete. Aceasta pentru că deşi poate da rezultate dacă vrei să pierzi rapid câteva kilograme, nu este o soluţie pe termen lung, pentru că  nu te învaţă să dobândeşti obiceiuri alimentare sănătoase.

Locul al treilea în topul căutărilor sunt informaţiile despre sughit. Acesta pare să înceapă şi să se oprească din cauze obscure, însă literatura de specialitate notează că, adesea, sughitul apare atunci când ceva irită diafragma iar aceasta începe să se contracte – fie am mâncat prea repede, fie am băut alocool, suntem nervoşi sau excitaţi din pricina unor medicamente. Sughitul dispare de la sine după câteva minute.

Iată clasamentul complet:

1.Cum se poate reduce hipertensiunea arterială?

2.Ce este dieta ketogenică?

3.Cum să scapi de sughit?

4. Cât durează gripa?

5.Cauzele sughitului.

6. Din ce cauză apar pietrele la rinichi?

7. Ce este HPV?

8.Cum poţi să reduci colesterolul?

9.Câte calorii trebuie să mănânci în fiecare zi?

10. Cât rămâne alcoolul în corp?


 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

of of
18.12.2019, 12:41:26

Probabil că la români ar fi fost alte căutări. Permiteți-mi să dau un link pe Youtube cu un cântecel numit ”Never Google Your Symptoms”. :)) https://www.youtube.com/watch?v=Vn_ZkI7-IZ4

Modifică Setările