Politici şi Bani

articolul anterior articolul urmator

Un  nou maraton de operaţii cardiace s-a încheiat la Sibiu. Încă zece copii au acum inimi sănătoase. „Simt că datorez ceva ţării din care am plecat“

0
20 Jun 2019 13:46:54
Autor: Daniela Serb
Copii din toată ţara cu malformaţii cardiace grave au fost operaţi la Sibiu
Copii din toată ţara cu malformaţii cardiace grave au fost operaţi la Sibiu

O nouă ediţie a programului caritabil Inimi sănătoase pentru copii s-a desfăşurat săptămâna trecută la Sibiu. Programul a constat în realizarea a zece intervenţii cardiace complexe în rândul copiilor diagnosticaţi cu malformaţii grave.

Antonia, 4 ani, diagnosticată cu defect septal ventricular la naştere, Patrick, 11 ani, cu acelaşi diagonostic, David, un an, din Republica Moldova diagnosticat cu canal atrio-ventricular comun, Natalia, 7 luni, cu diagnosticul tetralogia Fallot au făcut parte de cei zece copii operaţi în cadrul acestui program caritabil desfăşurat de Fundaţia Polisano cu sprijinul MedLife.

Copiii ale căror dosare medicale au fost cuprinse în această etapă a programului au avut vârste între 4 luni şi 12 ani şi au fost operaţi de o chipă mixtă de chirurgi din România şi Anglia, iar starea lor postoperatorie este una bună, majoritate dintre ei fiind deja externaţi, se arată într-un comunicat.

Medici din Bristol, Bucureşti şi Sibiu

„Am avut o săptămână bună, intervenţiile au decurs foarte bine. Evoluţia fiecărui copil este una favorabilă, recuperarea este rapidă, nouă dintre ei fiind deja externaţi. Aceşti copii se vor dezvolta foarte bine, vor fi sănătoşi şi vor duce o viaţă absolut normală. De peste 5 ani, împreună cu alţi medici din Anglia, vin cu mare bucurie în România să iau parte la această campanie, e cumva dorinţa de a reveni acasă, simt că îi datorez ceva ţării din care am plecat şi mă bucur când pot să vin aici şi să redau speranţa atâtor zeci de familii“, a declarat dr. Şerban Stoica, medic primar chirurgie cardiovasculară pediatrică, din cadrul Spitalului Universitare din Bristol , Anglia.

Echipa medicală care s-a ocupat de cazurile copiilor bolnavi de inimă a fost compusă din medici din Bristol, Bucureşti şi Sibiu care pot realiza intervenţii medicale complexe, de o cazuistică rar întâlnită. Dintre aceştia au făcut parte chirurgi cardiovasculari şi ATI-şti – dr. Şerban Stoica, dr. Anca Mandache, dr. Felix Farcaş, dr. Ovidiu Lazăr, medici cardiologi şi numeroase asistente din blocul operator şi terapie intensivă.

Programul Inimi sănătoase pentru copii a început în anul 2015, iar până în prezent au fost operaţi peste 122 de copii din toată ţara. La finalul anului curent va avea loc o nouă serie de operaţii.

 

 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii