Bucătărie
Pagina 3
Considerat un fruct minune când vine vorba de virtuțile sale terapeutice, avocado are nu doar o serie de nutrienți care-l transformă într-un aliment sănătos, ci și un gust și o textură care îl fac din ce în ce mai apreciat în bucătărie.
Mulți oameni așteaptă cu nerăbdare să-și înceapă ziua cu o ceașcă de cafea aburindă, însă unii se delectează cu o porție de terci de ovăz.
Ruladă cu portocale întregi și cremă de mascarpone este un desert delicios, sofisticat și fresh, ideal pentru o seară în familie.
Bogdan Ivanov este unul dintre cei mai cunoscuți chefi bucătari din România, cu o carieră de peste două decenii. Și-a pus amprenta asupra a numeroase rețete tradiționale românești, dar și italiene și chiar mexicane, și a deschis mai multe restaurante în România și peste hotare
Când spui omletă, te gândești la unul dintre cele mai simple preparate din lume și ești tentat să te gândești că nu mai are secrete. Bucătarii experimentați explică ce trebuie să faci ca omleta să iasă ca la restaurant.
Prăjitura Snickers, inspirată de celebrele batoane cu ciocolată omonime, este, pe cât de gustoasă, pe atât de aspectuoasă. CaTine.ro a publicat rețeta, a cărei listă de ingrediente este ceva mai lungă decât în cazul altor prăjituri.
Este sosul ideal drept garnitură pentru friptură, dar poate fi consumat și ca atare, pe o felie de pâine. Tzatziki este un preparat ieftin și delicios care este gata în mai puțin de 15 minute. Cremos, răcoritor și aromat, sosul tzatziki se prepară cât ai clipi, cu doar câteva ingrediente.
Vinul fiert este una din cele mai consumate băuturi în perioada rece. Chiar dacă în perioada sărbătorilor este mai frecvent consumat, rămâne o băutură cerută de consumatori până către primăvară, alături de ceaiuri fierbinți sau ciocolată caldă.
Cu un conținut ridicat de calciu și potasiu, broccoli este bogat în vitaminele C, K și A, acid folic și fibre. Deși pare ușor de preparat, s-ar putea să descoperi că ai gătit greșit până acum broccoli.
Șnițelele reprezintă un preparat apreciat de toate categoriile de vârstă și exersat de multe gospodine, după diverse rețete.
Este un aperitiv ușor și delicios. Chiftelele din pește se prepară din ingrediente puține, însă rezultatul este senzațional: nu te mai saturi de preparatul gustos. Sunt o idee excelentă de aperitiv sau o masă delicioasă.
Pâinea fără frământare are un singur dezavantaj: trebui lăsată la dospit o zi întreagă, motiv pentru care gospodinele trebuie să se înarmeze cu răbdare. Cu ingrediente simple, acasă se poate prepara o pâine mai pufoasă decât un cozonac.
Un decor senzațional pentru deserturi, care arată ca o dantelă fină, poate fi pregătit acasă rapid. Deși pare sofisticat, se realizează foarte ușor, cu doar câteva ingrediente. Secretul dantelei de aluat este să obții un echilibru perfect între apă și făină.
Dacă doriți să vă surprindeți invitații în noaptea dintre ani cu un desert deosebit și delicios, atunci o soluție la îndemână și deloc greu de preparat poate fi ineditul tiramisu cu limoncello și fistic.
Un desert senzațional, care va încânta invitații la masa de Revelion, îl reprezintă trufele cu ciocolată făcute în casă. Sunt ușor de preparat, iar rezultatul este spectaculos: bomboane fine și delicioase. Pot fi servite alături de diverse topppinguri sau înghețată.
Somonul la cuptor cu legume sote este unul dintre preparatele cu care vă veți impresiona invitații la masa de Revelion. Preparatul iese delicios dacă respectați întocmai pașii gătirii și adăugați condimentele care dau o savoare aparte.
Tartă Tatin aparține bucătăriei franțuzești și este un desert sofisticat pentru masa de Revelion. Se spune că a fost creată accidental la hotelul Tatin din Lamotte-Beuvron prin anii 1880. Delicioasă, fină și ușor de preparat, tarta este un dulce pe gustul tuturor.
Ușor de preparat și delicioase, biluțele de brânză cu ardei și condimente pot fi o alegere excelentă pentru masa de Revelion. Unde mai pui că pentru această rețetă ai nevoie de doar câteva ingrediente.
Aperitivul care a stat la originea salatei de boeuf a apărut în 1860, într-un restaurant din Moscova și conținea caviar, cozi de raci sau rață afumată. Francezii au patentat rețeta cea mai cunoscută, cea cu boeuf (vită), dar, fiindcă în România comunistă nu se găsea vită, a fost înlocuită cu pui.
Ciorba de burtă, considerată un leac natural pentru mahmureala de după Revelion, are un gust aparte și este un preparat popular din bucătăria românească. Cu toate acestea, chiar și gospodinele iscusite pot da greș. Iată la ce trebuie să fii atentă.
Un preparat delicios care încântă toate gusturile de sărbători poate fi stricat de gospodine cât ai clipi. O greșeală banală va compromite salata de boeuf. Este vorba despre murăturile care se adaugă în compoziție.
articol publicitar
Călătorind prin universul fructelor exotice, descoperim arome care ne îmbie simțurile și ne îmbogățesc experiența culinară. Pasiunea, kaki-ul și ananasul sunt trei comori ale naturii care își pun amprenta distinctă asupra bucătăriei și gustului nostru.
Se știe că preparați la cupror, cartofii sunt mai sănătoși și absorb mai puține grăsimi decât cei prăjiți, preferații multor adulți, dar mai ales ai copiilor.
Au trecut deja sărbătorile, însă, cu siguranță, ne-au mai rămas cel puțin câteva dulciuri. În loc să le aruncăm, putem apela la o rețetă simplă, pentru a le transforma într-o nouă prăjitură.
Bucătăria poate fi plină de surprize, iar oricât de pricepuți am fi în arta culinară, o clipă de neatenție poate compromite gustul oricărei supe. Cu toate acestea, există un ingredient simplu, la îndemâna tuturor, care poate salva preparatul: bicarbonatul de sodiu.
Apreciată de turiști din lumea întreagă, mâncarea tradițională din țara noastră a plasat România în top 30 cele mai bune bucătării din lume, potrivit clasamentului anual realizat de „Atlasul gustului”.
Dacă vreți să vă surprindeți invitații cu un desert fără bătaie de cap, încercați un cheesecake rapid, recomandat de retetesivedete.ro. Este cel mai simplu desert festiv pe care-l puteți prepara acasă, de Crăciun sau în orice altă zi.
Regele Mihai nu a fost un gurmand, dar el aprecia „discret felurile bune de mâncare”, spunea fiica sa, Principesa Margareta. Iar una dintre prăjiturile sale favorite era New York Cheesecake, un desert rapid și delicios
Fostul jurat de la „Chefi la cuțite” a dezvăluit secretul sarmalelor delicioase pe care le pregătește în fiecare an de Crăciun. Cătălin Scărlătescu spune că are un ingredient special care face preparatul irezistibil.
Sarmalele nu lipsesc de pe masa de Crăciun. Anul acesta, puteți încerca și rețeta lui chef Sorin Bontea.
O friptură de porc fragedă și suculentă se pregătește mai ușor decât v-ați fi închipuit. Carnea va avea crustă crocantă, iar interiorul se va topi în gură. Secretul îl reprezintă marinada perfectă pe care trebuie să o preparați înainte de a găti carnea.