Gadget

articolul anterior articolul urmator

În era tehnologiei, locuinţele devin interactive

0
Articol publicitar
14 Mar 2019 15:46:42
Autor: ADH

Conceptul de „Smart Home” nu este tocmai nou, însă este nou comportamentul cumpărătorilor în a folosi mai multe produse controlate de la distanţă, programabile şi care să ajute la îmbunătăţirea experienţei şi a eficienţei energetice. Conform previziunilor, se estimează că numărul de locuinţe cu dispozitive smart home integrate va ajunge la 3.8% până la finele anului 2019 şi la 11% până la finalul lui 2023.

De ce să aleg un bec smart?

Lumina şi compoziţia ei cromatică au efecte imediate asupra activităţii noastre, iar la achiziţionarea unui bec sunt mai multe aspecte de luat în considerare. Una dintre principalele caracteristici ale sursei de lumină este fluxul luminos, numit şi puterea luminii, indicator ce exprimă cantitatea de lumină emisă în toate direcţiile. Verificarea acestei caracteristici este simplă: valoarea lumenilor (lm) determină intensitatea luminii. Cu cât valoarea lumenilor este mai mare, cu atât lumina este mai puternică.

Smart bulb white Tellur

Numărul de waţi este un indicator al consumului de energie electrică. O eficienţă mai mare (mai mulţi lm/W) înseamnă economii mai mari la costurile energiei.

Toţi aceşti indicatori sunt, de cele mai multe ori, esenţiali în alegerea unui bec, iar posibilitatea de a programa şi de a controla intensitatea şi culoarea luminii, prin intermediul unei aplicaţii dedicate, fac dintr-un bec smart un dispozitiv util în orice încăpere. O alegere sigură este becul smart de la Tellur, care consumă 10 W la o intensitate de 1.000 lumeni, ceea ce înseamnă 100 ln/ 1W.

Un alt avantaj al becurilor inteligente de la Tellur este folosirea sticlei mate, care diminuează ascuţimea luminii.

Valoarea unghiului de lumină este şi ea decisivă. În practică, atunci când unghiul de lumină este mai mare şi suprafaţa luminată va fi mai mare. Unghiul de 270 ° al becului Tellur va lumina cât mai mult din încăpere.

 

În plus, în funcţie de starea ta şi de cum vrei să îţi petreci timpul, poţi alege una dintre cele 16 milioane de culori ale becului Tellur Smart, poţi seta scenariul potrivit activităţilor tale şi, mai ales, poţi regla intensitatea culorilor prin intermediul aplicaţiei dedicate Tellur Smart App, disponibilă atât pentru dispozitivele cu sisteme de operare Android, cât şi pentru iOS.

De ce să aleg o priză/prelungitor inteligent?

Care este diferenţa dintre o priză normală şi una inteligentă? Ce face ca un prelungitor să devină smart? Pe lângă faptul că îţi permit conectarea la o sursă de curent, dispozitivele smart te ajută să faci şi economii, controlându-le de la distanţă prin intermediul conexiunii la internet şi al aplicaţiei Tellur Smart.

Printre întrebările pe care ni le punem după ce plecăm de acasă, cel mai des întâlnite sunt „Am scos fierul din priză?” şi continuă cu placa de păr, aparatul de aer condiţionat şi alte dispozitive care pot cauza pagube materiale.

Prelungitor Smart Tellur, priza smart Tellur

O priză smart poate fi controlată prin intermediul aplicaţiei şi o poţi închide sau deschide printr-o simplă apăsare a butonului On/Off.

Pe lângă cele trei prize integrate, pe care le poţi controla individual, prelungitorul smart îţi mai oferă posibilitatea să porneşti/opreşti cele 4 porturi USB.

După ce ai instalat priza sau prelungitorul, te poţi folosi de temporizatorul sau funcţiile de programare ale aplicaţiei. Astfel, dispozitivele vor acţiona la orele stabilite de tine şi în intervalul de timp setat prin intermediul aplicaţiei Tellur Smart.

Cum alegi un întrerupător potrivit nevoilor tale?

Întrerupătoarele cu reactivitate tactilă sunt printre cele mai dorite întrerupătoare de către utilizatori. Întrerupătorul smart poate fi acţionat fie manual, printr-o simplă atingere, fie de la distanţă, prin intermediul aplicaţiei dedicate.

Smart switch Tellur

În cazul în care nu foloseşti becuri inteligente, un întrerupător conectat la aplicaţia Tellur Smart te va ajuta să setezi lumina din casă fără să fie nevoie să îl atingi şi chiar să îţi creezi propriile scenarii – momente din zi în care lumina să se aprindă sau să se stingă. Temporizatorul favorizează economisirea electricităţii, stingând automat lumina după un timp prestabilit.

Cum o casă inteligentă nu poate fi completă dacă nu este şi controlată vocal, toate dispozitivele Tellur din gama Smart sunt compatibile cu Google Home şi Amazon Alexa.  

Produsele smart de la Tellur te ajută să îţi configurezi spaţiul în funcţie de preferinţele tale şi caută să îţi îmbunătăţească experienţa cu tehnologia.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii