Gadget

articolul anterior articolul urmator

A fost primită aprobarea pentru un nou Apple MacBook

0
Articol publicitar
26 Feb 2020 09:20:01
Autor: ADH

Doar ce a fost lansat la finele anului trecut noul Apple MacBook de 16 inch, iar un lucru este clar: datorită noii tastaturi bazată pe Magic Keyboard ce este livrată împreună cu iMac-urile, problema cu vechile tastaturi de tip butterfly a fost rezolvată. Se speculează, însă, că undeva în martie, când compania Apple prezintă de obicei noile produse, că va fi lansat un nou Apple MacBook.

EEC, Comisia Economică Euroasiatică, a aprobat actele depuse de compania americană pentru un ”computer personal portabil”. Este posibil ca noul laptop să aibă tastatură Magic Keyboard, ca cea a lui Apple MacBook 16, având în vedere că toate celelelate laptop-uri sunt dotate cu tastaturi de tip fluture.

Conform unei imagini ce vehiculează în spaţiul online, viitorul laptop are, ca număr de model, A2289, dar acestea sunt cam singurele detalii disponibile la momentul actual. Cu toate acestea, documentele EEC au dezvăluit mai mereu existenţa unor noi produse Apple cu puţin timp înainte ca acestea să fie lansate în mod oficial. Printre aceste dispozitive dezvăluite se numără şi iPad-ul de 10.5 inch ce a fost anunţat ulterior la WWDC 2017, dar şi iPad-ul de 9.7 inch ce a fost anunţat în martie 2018.

Un alt lucru ce poate confirma un viitor Apple MacBook dotat cu noul tip de tastatură sunt spusele analistului Apple, Ming-Chi Kuo, care a declarat că tastatura lui MacBook 16 va fi prezentă şi la alte laptop-uri în 2020.

Astfel, documentele EEC pot fi un indiciu către lansarea unui nou laptop. Ar putea fi vorba despre un upgrade adus lui Apple MacBook 13 Pro, ce a fost actualizat ultima dată în mai 2019. Există şanse ca noul laptop aprobat de EEC să fie un nou MacBook Air sau un MacBook Pro, dar aceste au fost actualizate mai recent, în 2019.

Un alt lucru interesat, ce se speculează că va apărea odată cu noua versiune MacBook Catalina, este opţiunea ”Pro Mode”. Dovezi legate despre acest nou mod au fost descoperite chiar în propriul cod al celor de la Apple. Versiunea beta 3 a MacOS Catalina 10.13 conţine referinţe către acest nou mod Pro ce poate fi pornit sau oprit de către utilizatori. Se menţionează că este posibil ca unele aplicaţii să ruleze mai rapid, dar este posibil ca durata de viaţă a bateriei să scadă, zgomotul provenit de la coolere poate creşte, iar limita de viteză a acestora poate fi depăşită în momentul în care modul Pro este activat.

Nu există, însă, detalii concrete nici despre ce face cu exactitate acest Pro Mode, detaliile precum rularea mai rapidă a aplicaţiilor, durată de viaţă a bateriei mai mică şi viteza mai mare a ventilatoarelor fiind un indicator că Apple va mări limitele termice ale sistemului, permiţând procesorului să funcţioneze mai reprede. În schimb, mai mult aer va fi circulat pentru a compensa pentru sarcina mai mare.

În esenţă, Apple a avut mai toti timpul o balanţă destul de echilibrată între consumul bateriei, căldură, performanţă, fiind cam tot cu ceea ce puteai lucra. Acest mod nou, Pro Mode, ar putea permite utilizatorilor să mărească performanţa lui Apple MacBook pentru sarcini mai solicitante precum randarea unui video cu rezoluţie mare, toate acestea ştiind că poţi opri sau porni modul oricând doreşti.

Pentru cei ce sunt în căutarea unui laptop mult mai performant, aceste noi actualizări din partea Apple sunt ideale. Pentru mulţi ani la rând, Apple MacBook au reprezentat o alegere de top pentru fotografi, videografi, editori, graficieni, fiind laptop-uri cu ecrane incredibile, design de calitate şi performanţe peste medie. Tocmai datorită acestei noi tastaturi şi a acestui nou mod Pro, MacBook-urile pot deveni mult mai atractive.

Deşi acestea sunt doar speculaţii deocamdată, va fi interesant de urmărit preţul la care va fi lansat noul Apple MacBook, dacă va fi lansat în luna martie, dar şi dacă Pro Mode se va ridica la măsura aşteptărilor utilizatorilor de Apple.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii