Acer lansează SpatialLabs pentru ConceptD, o tehnologie care-ţi permite să vizualizezi conţinut 3D pe un ecran clasic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Acer SpatialLabs.
Acer SpatialLabs.

Acer a anunţat SpatialLabs- o suită de experienţe posibile prin soluţii optice de ultimă oră, plus tehnologii de afişare şi senzoriale care aduc lumea virtuală la o dimensiune mai fizică, oferind experienţe 3D stereoscopice, într-un mod nou, intuitiv.

Conţinutul pluteşte literalmente în faţa ecranului, permiţându-le creatorilor să-şi examineze creaţiile în timp real şi la 360 de grade - fără a fi nevoie de ochelari specializaţi.

Acer a anunţat şi programul pentru dezvoltatori SpatialLabs, pentru dezvoltatorii ce folosesc Unreal Engine interesaţi să prezinte proiecte cu SpatialLabs. Cei înscrişi în program vor primi un prototip de notebook ConceptD SpatialLabs, prima realizare a noii experienţe.

Experienţa SpatialLabs este creată prin combinaţia dintre o soluţie de urmărire a ochilor, un afişaj 3D stereoscopic şi tehnologii de randare în timp real. Soluţia de urmărire a ochilor constă într-un set de camere stereo, situate în partea de sus a dispozitivului şi care urmăresc poziţia şi mişcarea capului şi a ochilor unui utilizator. Afişajul notebook-ului prototip ConceptD SpatialLabs care urmează să fie oferit participanţilor la programul pentru dezvoltatori constă dintr-un panou UHD 2D cu o lentilă cu cristale lichide încastrată peste acesta, formând împreună un modul inovator care poate fi comutat între vizualizare 2D şi 3D stereoscopică.

Această combinaţie permite tehnologiei de procesare grafică să afişeze o imagine diferităf iecăruia dintre ochii privitorului, creând un efect 3D stereoscopic care permite conţinutului să plutească în faţa ecranului. Tehnologiile de redare în timp real permit creatorilor să interacţioneze cu modelele 3D atunci când utilizează aplicaţii în SpatialLabs Experience Center, să îşi revizuiască creaţiile în timp real, îmbunătăţind fluxul de lucru de proiectare şi să prezinte proiecte interactive şi captivante - totul în 3D stereoscopic.

Această suită de tehnologii este revoluţionară pentru creatorii care lucrează cu conţinut 3D. De obicei, proiectanţii lucrează pe afişaje 2D care oferă doar informaţii limitate despre adâncimea unui obiect sau a unei scene 3D. SpatialLabs oferă creatorilor posibilitatea de a vedea cum proiectele lor prind viaţă în timp real.

În mod tradiţional, artiştii trebuiau să facă schiţe multiple din unghiuri diferite pentru a se asigura că personajele lor erau proporţionate corect. Calculatoarele s-au îmbunătăţit cu privire la acest proces, dar, deoarece este dificil să se evalueze proporţiile 3D pe un ecran 2D, multe au fost încă lăsate la latitudinea designerului. SpatialLabs Model Viewer elimină această limitare, oferind proiectanţilor o dimensiune suplimentară cu care să poată lucra: o perspectivă intuitivă la 360 de grade în care modelele pot fi rotite, mutate sau chiar trase de pe ecran, cu vizibilitate completă, din orice unghi. Chiar şi atunci când se ia în considerare un model din acelaşi unghi, într-o reprezentare 3D stereoscopică sunt disponibile mai multe informaţii decât în 2D.

Acer SpatialLabs tehnologie 3D

Abilitatea de a vedea creaţiile în 3D stereoscopic la un raport 1:1 accelerează procesul de găsire a problemelor şi asigură faptul că un design 3D se potriveşte cu conceptul original. De exemplu, designerii de produs pot folosi SpatialLabs Model Viewer pentru a-şi face o idee despre cum va arăta elementul pe care îl realizează înainte de a investi timpul şi resursele pentru a-l tipări sau a-l manufactura. În plus, funcţii precum posibilitatea de a schimba fundalul HDRI al unui model permite prezentarea într-un mediu natural, realist. Acest lucru înseamnă că managerii şi membrii echipei sunt capabili să ofere feedback mai clar în fiecare etapă a unui proiect, iar clienţii pot vizualiza mai uşor un proiect, pentru a se asigura că acesta se aliniază cu aşteptările lor.

Afişajul prototipului ConceptD SpatialLabs este setat în mod implicit pe modul 2D, permiţând utilizarea dispozitivului ca un notebook normal. La lansarea aplicaţiilor în SpatialLabs Experience Center, modul stereoscopic 3D va fi activat automat.

SpatialLabs Experience Center este o aplicaţie care include un tutorial despre utilizarea tehnologiei, diverse comenzi rapide pentru aplicaţii, şi multe altele. În prezent, aceste aplicaţii includ:

  • SpatialLabs Model Viewer: Un instrument care permite utilizatorilor să importe fişiere în toate formatele 3D importante şi să le prezinte în format 3D stereoscopic. În timp ce vizualizează modelul, informaţiile generate despre poziţia capului sunt încorporate în modelul 3D afişat. De exemplu, deplasarea uşoară spre stânga sau spre dreapta va roti modelul 3D în direcţia opusă, ca şi cum un utilizator ar fi făcut un pas către una din părţile obiectului. Toate acestea se întâmplă în timp real.

Add-on-urile SpatialLabs Model Viewer sunt disponibile pentru suitele software 3D cunoscute, precum Blender şi Autodesk Fusion 360, şi permit transferul fişierelor create în acele aplicaţii în SpatialLabs Model Viewer cu un singur click.

  • SpatialLabs Go: O soluţie brevetată pentru redare de conţinut side-by-side pe întregul ecran, în format 3D stereoscopic. De exemplu, după ce folosirea Blender pentru a seta o fereastră într-o vizualizare full-screen side-by-side, proiectanţii pot folosi SpatialLabs Go pentru a o transfera în 3D stereoscopic.
  • PiStage pentru Maya: Middleware-ul PiStage funcţionează ca un instrument care permite renunţarea la numeroasele randări consumatoare de timp, oferind utilizatorilor flexibilitatea de a crea sau edita conţinutul pe un monitor 2D şi de a vizualiza orice modificări făcute în 3D stereoscopic, în timp real, cu SpatialLabs.
  • SpatialLabs Player: Un player nativ pentru prezentarea video side-by-side în 3D stereoscopic.

Programul pentru dezvoltatori

SpatialLabs suportă şi Unreal Engine, un instrument 3D în timp real care oferă creatorilor libertatea de a-şi materializa ideile, oferind dezvoltatorii şi echipelor posibilitatea de a colabora mai bine ca niciodată, fără compromisuri de calitate sau scalabilitate.

Pentru a-şi transforma ideile în realitate, Acer le va oferi celor admişi în program un notebook prototip ConceptD SpatialLabs pentru o perioadă de trei luni - complet gratuit, cu transport inclus. Solicitanţii acceptaţi pot utiliza dispozitivul furnizat pentru a crea proiecte în Unreal Engine şi, în schimb, solicitantul ar trebui să permită Acer să expună şi să prezinte aceste proiecte timp de un an. Feedback-ul utilizatorilor şi un interviu vor fi, de asemenea, colectate în timpul procesului de creaţie în scopuri de dezvoltare a produsului.

Aplicanţii interesaţi se pot înscrie aici, până la data de 30 iunie 2021. După această data se va începe contactarea celor care au aplicat.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite