Pegatron a declarat că va investiga aceste acuzaţii şi va lua măsuri pentru a corecta problemele din fabricile din China,. "Încercăm să facem fiecare zi la Pegatron una mai bună pentru angajaţii noştri. Din acest motiv luăm acest raport foarte în serios", a declarat Jason Cheng, şeful companiei.
Acum două zile un raport al China Labor Watch a arătat că fabricile care asamblează gadgeturile Apple în China nu respectă drepturile muncitorilor. Deşi Apple a înlocuit pe alocuri fabricile controversate ale Foxconn cu cele ale Pegatron, condiţiile sunt la fel de mizerabile.
Pegatron asamblează iPad-uri şi iPhone-uri în fabricile din China forţează muncitorii să lucreze peste program, fără a-i plăti suplimentar, iar condiţiile de muncă nu sunt propice. Aceste lucruri încalcă drepturile prezente în China.
Publicaţia "Business Insider" oferă imagini din raportul China Labor Watch, în care pot fi văzuţi muncitori care dorm pe jos, băi insalubre şi, în general, condiţii care nu sunt propice secolului XXI.
De asemenea, au apărut noi informaţii despre fabricile Pegatron. Muncitorii trebuie să treacă de anumite controale, cum ar fi faptul că nu au voie să aibă tatuaje. În plus, Pegatron nu angajează oameni scunzi, femei însărcinate sau mai bătrâne de 35 de ani. Nici cei din grupurile etnice Hui, Tibetan şi Uighur nu sunt acceptaţi în fabrici.
China Labor Watch a identificat în raportul său 86 de încălcări ale drepturilor de muncă: 36 legale şi 50 etice. Ele sunt incluse în 156 categorii: abuz de forţă, discriminare la angajare, violarea drepturilor femeilor, minori angajaţi, infracţiuni în privinţa contractelor, insuficienţa antrenamentului pentru muncitori, imposibilitatea de a-şi lua concediu, probleme de sănătate şi siguranţă, abuz al managementului şi poluare.
Pe linia de producţie pentru computerele Apple - muncitorii sunt obligaţi să aibă ture de 11 ore
Linia de producţie pentru carcasa-spate de la iPad
Situaţia descrisă de către China Labor Watch. Pegatron încalcă 86 de reguli.
Adauga Comentariu
Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos
Varianta 1
Autentificare cu contul adevarul.ro
Varianta 2
Autentificare cu contul de Facebook
8 Comentarii
Sortare: Cronologic · Dupa popularitate
Este plin internetul despre articole legate de conditiile dezastruoase in care lucreaza semenii nostri. Pe cativa dolari. Iar noi platim sute si mii de dolari pe produsele companiilor raspunzatoare. Asa cum drogatii sprijina indirect traficul de droguri prin consum, asa si consumatorii de produse fabricate in astfel de locatii sprijina conditii precare de munca, unde au existat deja zeci de cazuri de deces(documentate) din cauza supra extenuarii. Doar un boicot international asupra companiilor ar putea rezolva problema.
Buna metoda! Si apoi ala isi pierde si jobul ala nenorocit care il are, ajunge in strada, incepe sa se drogheze si tot noi ii suportam. Nu e mai bine sa munceasca?
Dar nu am zis sa falimentam companiile producatoare, doar sa le obligam sa adopte masuri de protejare a muncitoriilor. Costurile de productie sunt infime pe langa profitul lor. Au de unde, stai linistit.
BOICÓT, boicoturi, s. n. Interdicție declarată împotriva unui individ, a unui grup social, a unui stat etc. prin care se stabilește refuzul de a cumpăra, a vinde sau a întreține orice fel de relații cu cei supuși acestui procedeu. – Din boicota (derivat regresiv). A se sublinia "refuzul de a cumpara". Deci nu cumperi, ala nu mai vinde, nu mai vinde nu mai are de ce sa produca, inchide fabrica, taranul ala isi pierde si jobul ala nenorocit care il are. Si pe Apple il doare fix undeva ca ala nu mai are job, stai linistit.
Companiile pot supravietui cateva luni bune fara profit. Daca majoritatea refuza sa cumpere produsele lor pana cand se vor lua masurile necesare. Un imperiu ca si Apple, Addidas, etc nu cad intr-o zi. Dar noi ca, consumatori ii putem forta sa sa adopte acele masuri. Dar trebuie sa dorim acest lucru la nivel de unitate globala. Lucru practic imposibil, dar ar functiona... Parerea mea.
Vezi toate comentariile (8)