Gadget

articolul anterior articolul urmator

Apple Mac Pro: americanii se pot bucura că „fierbătorul de cafea“ al Apple este produs în Statele Unite

1
11 Jun 2013 12:38:09
Autor: Răzvan Băltăreţu
Un Mac Pro? Poate trece lejer drept un fierbător de cafea. FOTO Adevărul
Un Mac Pro? Poate trece lejer drept un fierbător de cafea. FOTO Adevărul

Apple a lansat la WWDC 2013 un nou Mac Pro. Până acum, calculatoarele cu acest nume arătau precum nişte... calculatoare obişnuite. Era divizia de PC-uri clasice de la Apple. Acum, noul Mac Pro poate fi orice vrea utilizatorul, de la un fierbător de cafea la o scrumieră mare.

Apple are un Mac Pro nou şi acesta este, în primul rând, un gest de politeţe faţă de americani. Este, după cum îi place companiei să spună, Designed by Apple in California. Assembled in USA. Apple a confirmat în 2012 că va aduce câteva produse în fabricile americane şi se pare că Mac Pro este unul dintre ele. Apoi, Mac Pro este o victorie şi pentru AMD.

Noul Mac Pro foloseşte tot procesoare Intel Xeon, acum cu până la 12 nuclee, stocare pe medii flash, şi nu pe hard disk clasic, iar conectivitatea este acoperită prin porturi USB 3.0, noile Thunderbolt 2.0 şi Ethernet. Mai trebuie spus că preţul nu va fi mai jos de 2.500 de dolari, dacă este urmat exemplul Mac Pro-urilor vechi.

Apoi, AMD dă plăcile video din acest Mac Pro nou-nouţ. Este vorba de un nou succes AMD aici, după ce a reuşit să ajungă în Xbox One şi PlayStation 4. Aceste plăci grafice, două la număr, vor suporta şi ieşirea semnalului video pe ecranele 4K. O prezentare foarte bună a noului computer Apple este disponibilă pe site-ul companiei.

De ce arată Mac Pro ca un fierbător de cafea? Este o întrebare de bun-simţ la care Apple n-a răspuns decât prin Phil Schiller care a afirmat: „Pe dracu' că nu se mai poate inova!“. Se poate înţelege că Apple a vrut să surprindă prin ceva, este modul companiei de a arăta că nu-i e teamă de o schimbare radicală de design. Şi probabil că artiştii care vor cumpăra aşa ceva îi vor găsi un loc numai bun pe birou. Mac Pro va fi disponibil din toamnă.

Haideţi să discutăm. "Tech Adevărul" este şi pe Facebook.

Află mai multe despre produsele de la WWDC 2013: 

iOS 7: care sunt schimbările cu adevărat importante pe care le-a adus Apple

WWDC 2013: Apple a anunţat iOS 7 - cea mai mare schimbare pentru iOS tocmai a fost dezvăluită de Apple

WWDC 2013: Apple are noi produse din seria Mac Pro: "Create de Apple în California. Asamblate în SUA"

P.S.: Mac Pro de la Apple seamnănă cu acest produs Braun

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Sorin Paliga
11.10.2013, 15:05:06

Măi omule, de ce scrii mata despre chestiuni de care nu ai habar? folosiși, bhre, vreun Apple vreodată? știi tu ce e aia „divizie PC” la Apple? Eu zic să te apuci de jurnalism umoristic, ai talent nativ la așa ceva.

Modifică Setările