Gadget

articolul anterior articolul urmator

Armata americană va începe testarea unor vehicule robotice de luptă în 2020

1
15 Jul 2019 13:49:53
Autor: Andrei Brînduşescu
FOTO via US Army
FOTO via US Army

SUA vede roboţii ca fiind o metodă foarte bună pentru evaluarea forţei inamicului, deoarece pot fi folosiţi pentru primul contact cu acesta.

Soldaţii vor controla patru vehicule robot, asemănătoare cu cele de tip M113, din interiorul unor vehicule de luptă Bradley modificate, cu scopul de a evalua utilitatea unui astfel de sistem în situaţii reale.

În fiecare Bradley modificat vor sta patru soldaţi, controlând două vehicule fără echipaj, care au montate mitraliere cu calibru de 7.62mm, arată un comunicat al armatei americane.

Procesul de testare va fi intensificat în anii următori, armata SUA plănuind utilizarea vehiculelor robotice în manevre efectuate la o scară mai largă, cu 6 Bradley modificate şi 8 vehicule uşoare şi medii implicate într-un exerciţiu ce ar urma să se desfăşoare la sfârşitul lui 2021. Un alt exerciţiu plănuit pentru 2023 vizează schimbarea tipului de vehicule în vehicule medii şi grele, numărul lor rămânând însă constant.

Avantajele pe care le-ar avea un astfel de sistem robotic sunt importante. Vehiculele robotice ar reduce riscul în situaţii de luptă în care soldaţii nu doresc să se expună, precum un prim contact cu forţele inamice. În plus, lipsa unui echipaj ar permite transportarea unor încărcături speciale sau îmbunătăţirea constantă a vehiculului.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

marius cristian
15.07.2019, 15:28:00

de apreciat eroismul tipic americacan , daca ar fi posibil ar lupta numai cu roboti , drone aeriene si vehicule teleghidate .... un general GRIEVIOUS le lipseste si un Sith Lord Sidious.