Gadget

articolul anterior articolul urmator

ASUS Zenbook Pro Duo, un laptop fabulos, util şi atrăgător

0
Articol publicitar
15 Jul 2020 06:53:41
Autor: ADH

În prezent, există o mare varietate de laptopuri pe piaţă, gama de opţiuni este foarte ridicată şi practic există câte un device adaptat fiecărui tip de utilizator. Tocmai de aceea propunerea Asus s-ar putea să te surprindă, într-un moment în care se pare că nu mai e nimic nou de inventat în domeniu.

ZenBook Pro Duo se prezintă ca un laptop cu un design încântător şi finisaje frumoase. Totuşi, este un laptop robust, nu doar din cauza hardware-ului, iar asta poate face să fie uneori dificil de transportat.

Acest echipament are o greutate de 2,5 kilograme şi o grosime de 2,4 centimetri. În ciuda acestui fapt, când îl foloseşti, nu se simte ca un laptop mare şi incomod, dar volumul său câştigă protagonismul când trebuie purtat de colo colo.

Asus Zenbook - oferte emag.ro

Un alt lucru care poate părea un dezavantaj este că Asus Zenbook Pro Duo se simte puţin limitat când vine vorba de numărul de porturi pe care le oferă. În dreapta are ieşirea pentru mufa jack, un port USB tip C Thunderbolt 3 şi un USB 3.1 Gen 2 Tip A.

În partea stângă a dispozitivului se află portul pentru încărcător, care e enorm, o ieşire HDMI 2.0 şi un alt port USB 3.1 Gen 2 Tip A.

De asemenea, se poate aprecia că laptopul beneficiază de un sistem de răcire lateral, cu nişte ventilatoare care funcţionează constant. Trebuie spus că acest sistem produce un anumit zgomot, această situaţie putând deveni incomodă la utilizarea echipamentului pentru mai multe ore.

Acest sistem de răcire era necesar, dat fiind că Asus Zenbook Pro Duo are două ecrane.

Asus Zenbook online

Pe de altă parte, sistemul de sunet al dispozitivului nu iese în evidenţă prin faptul că oferă o putere enormă, dar oferă o calitate foarte bună a sunetului. De asemenea, sistemul de microfon captează foarte bine şi curat sunetul, iar webcam-ul oferă o calitate excelentă pentru videocall-uri. În plus, are suport pentru Windows Hello.

Trebuie subliniat că şi conectivitatea wireless este foarte eficientă, având tehnologia Bluetooth 5.0, ideală pentru a conecta diverse dispozitive la el. Asta pentru a nu mai menţiona şi WiFi 6, prin intermediul căruia se realizează o conexiune excelentă la internet.

Gama ZenBook Duo, cu două ecrane, este una dintre marile inovaţii ale Asus din ultima vreme. Al doilea ecran, numit ScreenPad Plus, este situat deasupra tastaturii, iar prin intermediul său se măreşte capacitatea ecranului principal.

Imaginează-ţi acest al doilea ecran ca un smartphone lung, întors la orizontală şi integrat în carcasă, între ecranul principal şi tastatură. Funcţionalităţile sunt asemănătoare.

Asus Zenbook, un laptop revoluţionar

Revoluţia Asus în redistribuţia spaţiului pe seria Asus Zenbook Duo a reuşit să mărească suprafaţa utilă de muncă, integrând un al doilea ecran ScreenPad Plus deasupra tastaturii, prin intermediul căruia se măreşte capacitatea ecranului principal.

Adăugarea acestui al doilea ecran, unul tactic, a modificat forma în care lucrăm la laptop. Ecranul suplimentar completează atât ecranul principal al laptopului, cât şi tastatura, tocmai graţie faptului că este unul tactil.

La Zenbook Pro Duo, avem un ecran principal OLED NanoEdge 4K HDR, un ecran tactil HDR de 15,6 inchi diagonală, cu o rezoluţie de 3840x2160 pixeli şi o calitate ridicată.

Acest ecran care oferă imagini cu un contrast ridicat, culori şi luminozitate ideale este perfect pentru designeri şi pentru a viziona filme sau a juca jocuri.

Pe de altă parte, pe al doilea ecran oferă o rezoluţie 4K care permite manevrarea diverselor aplicaţii, fiind unul tactil, şi oferă o bună experienţă a reproducerii de video.

Faptul că acest al doilea ecran ocupă jumătate din spaţiul destinat în mod general tastaturii şi touchpad-ului, îl transformă într-un instrument util pentru a realiza diverse task-uri de editare video şi foto.

Mutarea aplicaţiilor între ecrane este o sarcină comodă şi simplă, în plus deschide o nouă gamă de opţiuni precum reproducerea de video pe un ecran, în timp ce se poate lucra pe al doilea ecran, în mod simultan.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii