BenQ lansează 25 de noi produse în România potrivite celor cinci direcţii de urmat pe actuala piaţă a tehnologiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

BenQ a lansat astăzi 25 de noi produse dintre care 10 noi proiectoare pentru mediile educaţional şi de business. BenQ completează şi gama de monitoare cu modele profesionale pentru proiectare şi design pe calculator din seria ProGraphics, dar şi din noua serie ProGaming, cu tehnologia unică Low Blue Light care ajută la creşterea confortului vizual.

BenQ a lansat 25 de produse noi în România. Pe listă se trec 10 proiectoare pentru mediile educaţional şi de business, cu conexiune Cloud Access şi proiectoare pentru săli foarte mari. Apoi, sunt 4 monitoare profesionale şi de gaming şi 11 ecrane profesionale pentru afişaj electronic şi modele interactive.

BenQ mizează, în viitor, pe mobilitate, interactivitate, segmentare şi ergonomia în utilizare. Produsele pe care le-a lansat astăzi şi pe care le va pregăti pentru viitor vor fi create pe tiparul noii pieţe a mobilităţii la care utilizatorii s-au adaptat deja. „Având foarte multe tablete şi smartphone-uri, oamenii care merg la birou au tendinţa să-şi aducă dispozitivele lor. Dacă vor să facă prezentarea de pe acestea, pur şi simplu se conectează la proiector cu acestea. Şi mai mulţi utilizatori se pot conecta în acelaşi timp. Acesta e noul mod de lucru. De asemenea, e necesară conexiunea la cloud, deoarece ţi-ai putea aduce fişierele direct de acolo, nu de pe dispozitiv“, a afirmat Dragoş Salamac, Country Head BenQ pentru România.

Pe lângă acest mediu interconectat, Mike Borze, managing director BenQ ECE, consideră că acum s-a schimbat mediul IT&C. „Ceea ce am constatat noi e că totul se învârte în jurul comunicării. Nu mai e IT&C, ci it is C. Înainte, aveai interconectivitatea minimală cu unitatea centrală a computerului, dar acum totul e conectat la Internet, la cloud. Aceasta este convergenţa care a apărut în ultimii ani. Conectivitatea înseamnă conţinut şi aplicaţii“, a explicat acesta. Şi pentru conţinut, şi pentru aplicaţii, BenQ consideră că are produse foarte bune, cu tehnologii precum flicker-free şi low blue light, dar şi proiectoare pe care poţi aduce direct conţinutul din tablete şi smartphone-uri.

Spre exemplu, BenQ afirmă că a îmbunătăţit atât de mult tehnologia proiectoarelor, încât acum poţi regla imaginea până la perfecţiune, modificând colţurile imaginii sau adaptând-o unui perete cu imperfecţiuni. „Am avut cereri de proiectoare care să aduca pe un tavan curbat stele. Nu se putea face aşa ceva, că stelele ar fi apărut la dimensiuni diferite, dar am reuşit să furnizăm aşa ceva“, a afirmat Salamac.

Tehnologia flicker-free

Noile proiectoare pentru mediile de business şi educaţie

BenQ lansează în România noile modele de proiectoare MW665, MX666, MW769, MX768, MW853UST şi MX852UST. Acestea dispun de rezoluţii de la XGA (1024 x 768p) la WXGA (1280 x 800p), şi luminozitate de până la 4.200 ANSI lumeni. Durata de viaţă a lămpilor noilor proiectoare ajunge până la 7.000 de ore comparativ cu 3.500 de ore pentru modelele anterioare, datorită îmbunătăţirii tehnologiei SmartEco de reducere a consumului de energie şi protecţie a lămpii. Totodată, BenQ lansează primele sale proiectoare cu lentile interschimbabile, modelele PW9500 şi PX9600, care oferă o flexibilitate totală la instalare datorită celor şapte sisteme optice opţionale cu care se adaptează distanţa de proiecţie în funcţie de dimensiunea sălii.

„Noile proiectoare din segmentul de business şi educaţie vin la pachet cu funcţii premium, care erau disponibile până acum doar la modelele profesionale, respectiv ajustarea lentilelor (Lens Shift), corecţia imaginii în funcţie de suprafaţă (Surface Fit) şi unghiurile peretelui pe care se face proiecţia (Corner Fit), conectivitate wireless, LAN şi conectare la smartphone prin portul MHL (Mobile High-Definition Link), luminozitate mult mai ridicată”, a declarat Salamac.

Monitoare dedicate segmentului office şi de gaming

BenQ extinde gama de monitoare profesionale pentru proiectare şi design pe calculator (soluţii CAD/CAM), prin lansarea modelului BL3200PT special proiectat pentru cei care lucrează în programe specializate precum SolidWorks, PTC, AutoCAD sau Maya, dar şi a celor care lucrează în industria animaţiei digitale. Redarea gamei complete de culoare de 100% sRGB, alături de o diagonală de 32 de inci şi rezoluţia WQHD (2560x1440), facilitează proiectele grafice, oferind un nivel ridicat al detaliilor vizuale. De asemenea, monitorul include tehnologiile de protecţie a ochilor Flicker-Free, ce îmbunătăţeşte experienţa vizuală şi reduce oboseala ochilor după folosirea îndelungată, dar şi Low Blue Light, ce ajută la obţinerea unui nivel superior de confort vizual prin reducerea de lumină albastră dăunătoare retinei.

De asemenea, monitorul dispune de telecomandă OSD (On Screen Display) care permite utilizatorilor să comute rapid şi comod între modurile de vizualizare sRGB, CAD/CAM şi Low Blue Light.

Noile monitoare din seria EW40 îmbină profilul ultra-subţire cu tehnologia inovativă de redare Flicker Free şi funcţia Low Blue Light, pentru creşterea timpului petrecut în faţa ecranului  la un standard de confort fără precedent. Sesiunile prelungite de gaming devin mai confortabile datorită tehnologiei Low Blue Light de ajustare a spectrului de lumină albastră, cauza principală a oboselii ochilor. Totodată,  tehnologia Flicker-free elimină pâlpâitul la toate nivelurile de luminozitate, reducând disconfortul vizual şi oboseala ochilor. De asemenea, prin modurile Superior Resolution şi Cinema Mode, monitorul oferă o experienţă vizuală îmbogăţită.

Tehnologia low blue light

Noile monitoare XL2420Z şi XL2411Z completează gama de monitoare de gaming dispunând de modurile de redare FPS (First Person Shooter) şi RTS (Real Time Strategy) care oferă nivelul optim de luminozitate, contrast şi claritate, pentru o experienţă similară turneelor profesioniste de gaming. În plus, opţiunea Game Mode Loader oferă posibilitatea încărcării unor setări de afişaj special create şi utilizate de gamerii profesionişti.

Împreună cu rezoluţia full HD, timpul de răspuns de 1 ms şi rata de refresh de 144 Hz, tehnologia Motion Blur Reduction îmbunătăţeşte calitatea vizuală a fiecărui cadru în mişcare. Funcţia Black eQualizer este concepută pentru a oferi un nivel fără precedent de control şi de vizibilitate, prin iluminarea locală a scenelor întunecate.

Ecranele interactive şi pentru afişaj profesional dedicate segmentelor de business şi comercial

BenQ lansează seria de ecrane pentru afişaj profesional (Digital Signage) şi modelele cu panel-uri PID (Public Interactive Display), dedicată companiilor ce se concentrează asupra comunicării vizuale în relaţia cu partenerii şi clienţii, dar şi profesorilor care vor să aducă mai multă interactivitate în sala de clasă. Noua gamă adresată segmentului business este creată astfel încât să poată opera 24 de ore, 7 zile pe săptămână, spre deosebire de televizoarele convenţionale a căror durată de viaţă şi funcţionare este considerabil mai redusă.

image

Ecranele BenQ încorporează funcţii special create pentru utilizarea în regim intensiv, precum şi un software de administrare de la distanţă (Multi Display Administrator) prin intermediul căruia pot fi controlate până la 98 de display-uri prin LAN şi un număr foarte mare în cazul conectării la portul RS232, de la un singur computer. Mai mult, acestea integrează suita software EZ, ce permite redarea de fişiere prin intermediul unei memorii USB sau wireless, cu ajutorul unui PC sau dispozitiv cu iOS sau Android.

BenQ ţinteşte vânzări în creştere cu 10% în 2014 în România şi mizează pe 25 de produse noi

BenQ estimează pentru 2014 un avans de 10% al vânzărilor comparativ cu anul precedent, pe fondul creşterii consumului utilizatorilor în preajma Campionatului Mondial de Fotbal şi diversificării portofoliului cu 25 de produse noi. „Acest val de lansări, împreună cu produsele care urmează să ajungă pe piaţa locală până la final de an vor susţine creşterea vânzărilor BenQ în România cu 10% în acest an“, declară Dragoş Salamac, Country Head BenQ pentru România. BenQ a înregistrat anul trecut o cotă de piaţă consolidată de 49% pe segmentul proiectoarelor în România şi 10% pe piaţa monitoarelor pentru PC.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite