Gadget

articolul anterior articolul urmator

Bicicletele Ford - viitorul transportului are două roţi, e conectat la internet şi nu mai stă după maşini

0
2 Mar 2015 14:57:53
Autor: Vlad Andriescu
Bicicleta Ford se conectează la internet şi asistă proprietarul
Bicicleta Ford se conectează la internet şi asistă proprietarul

Mobile World Congress 2015 din Barcelona nu este  numai pentru telefoane şi tablete. La standul Ford, americanii au expus conceptul lor de bicicletă inteligentă. Dacă un producător de automobile expune aşa ceva, ştii că ai parte de o revoluţie.

Ford a expus două prototipuri de biciclete la standul său de la Mobile World Congress, care sunt alimentate electric şi sunt conectate la o aplicaţie dedicată. De asemenea, au o serie de senzori prin care biciclistul este avertizat.

Bicicleta e plină de senzori, care oferă feedback prin vibraţie în ghidonul său. De exemplu, dacă biciclistul semnalizează dreapta, bicicleta conectată îi va indica faptul că are o maşină care vine cu viteză. În plus, în funcţie de pulsul pe care îl monitorizează prin senzorii de pe ghidon, bicicleta schimbă setările motorului electric, pentru a ajuta persoana care o conduce să se deplaseze mai uşor.

Bicicletele Ford se numesc MoDe:Me şi MoDe Pro şi au un motor electric de 200 de waţi şi o baterie care oferă asistenţă electrică în roţi până la viteze de 25 de kilometri pe oră.

Ford se gândeşte nu numai la utilizatorii care transpiră şi apoi se schimbă la muncă. Dacă ne ducem la o întâlnire, putem seta vehiculul pe modul Fără Transpiraţie, care ne asistă cu ajutorul motorului electirc.

Bicicletele arată futurist

Prima bicicletă e construită printr-un parteneriat cu Dahon, care fabrică deja biciclete de ani de zile. E o bicicletă mică şi pliabilă, care e destinată unui mix - bicicletă, transport public sau maşină. Cu ajutorul motorului electric, deplasarea este mai uşoară. Pe bord există aceiaşi senzori de care vorbeam mai sus şi fiecare interacţiune a utilizatorului cu bicicleta e monitorizată, pentru a fi construită o hartă cu incidente sau probleme de pe drum.

Bicicleta de tip Pro e construită chiar de Ford şi e rezervată pentru cei care fac activităţi profesioniste prin oraş, de exemplu curieratul. E mai mare, mai rezistentă, e construită dintr-un aliaj rezistent şi poate să aibă şi un portbagaj.

Viitorul mobilităţii ar putea să nu mai conţină maşina

Ford a lansat aceste biciclete doar ca proiect, în cadrul unei filosofii de durată, prin care intenţionează să contribuie la îmbunătăţirea situaţiei din marile oraşe, care sunt poluate şi aglomerate.

Maşina personală urmează să devină un bun de relaxare de weekend sau pentru situaţii în care vrem să ne deplasăm pe distanţe mai mari. În oraş, consideră deja mulţi producători, maşina a devenit o încurcătură.

Bicicletele electrice, mijloacele alternative de transport, sistemele inteligente de aplicaţii care monitorizează traficul şi zonele periculoase, aplicaţii cum ar fi chiar Uber, care reinventează taximetria, duc către un viitor în care maşina e la fel de cool ca şi ţigara. Adică aproape deloc. 

Mai multe imagini cu Bicicleta Ford în galeria foto de mai jos. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările