Gadget

articolul anterior articolul urmator

Canon a lansat două camere mirrorless cu senzor full frame, EOS R5 şi EOS R6

2
10 Jul 2020 22:06:13
Autor: George-Andrei Cristescu
Canon EOS R5 şi EOS R6.
Canon EOS R5 şi EOS R6.

Canon anunţă lansarea modelelor EOS R5 şi EOS R6, două aparate foto full frame mirrorless , ce folosesc sistemul EOS R, realizat având la bază montura RF.

Modelul EOS R5, dedicat fotografilor profesionişti, realizează fotografii de 45 megapixeli cu până la 20cps şi este primul aparat foto full frame mirrorless din lume care poate înregistra intern în format 8K RAW până la 29.97cps şi 4K la 120p.

EOS R6 este potrivit pentru fotografii amatori şi profesionişti care trec la utilizarea aparatelor foto mirrorless care oferă mai multe oportunităţi. Acesta realizează fotografii de 20,1 megapixeli la 20cps, înregistrări video 4K până la 60p şi Full HD până la 120p.

EOS R5 şi EOS R6 pot fotografia cu până la 20cps cu declanşatorul electronic complet silenţios, cu expunere automată completă (AE) şi cu urmărirea focalizării automate (AF). Declanşatorul mecanic oferă fotografiere continuă la mare viteză cu până la 12cps.

Pentru prima dată în gama EOS, modelele EOS R5 şi EOS R6 sunt dotate cu Stabilizator de Imagine In-Body (IBIS) cu 5 axe, un avantaj pentru utilizatorii de orice tip de obiective. Creată pentru a putea fi folosită împreună cu sistemul IS al obiectvelor RF, soluţia a fost gândită astfel încât obiectivele RF şi senzorul să ajute la corectarea înclinării şi a oscilaţiei,  iar senzorul corectează axele X-Y şi mişcările de rotaţie. Acest sistem de stabilizare inteligent corectează până la 8-stops – cel mai bun stabilizator de imagine din lume – asigurând noi niveluri de creativitate pentru fotografiere la viteze mici sau filmare fără trepied.

Diametrul extins al Monturii RF permite luminii să pătrundă pe întreaga suprafaţă a senzorului, chiar dacă mişcarea senzorului a fost inclusă în stabilizatorul de imagine in-body. Diametrul de 54mm le permite obiectivelor RF să fie dotate cu cercuri mari de imagine ce facilitează deplasarea sistemului IS central. Datorită acestui lucru, anumite obiective non-IS RF, precum RF 85mm F1.2L USM sau RF 28-70mm F2L USM pot obţine o stabilizare a imaginii de până la 8-stops.

Utilizatorii de obiective EF se vor bucura de o stabilizare a imaginii îmbunătăţită, întrucât stabilizatorul de imagine inclus lucrează concomitent cu obiectivele EF dotate cu stabilizator de imagine, pentru a asigura corectarea mişcărilor de rotaţie şi a axei X-Y. Mai mult, şi obiectivele non-IS EF vor beneficia de corectarea pe 5 axe asigurată de stabilizatorul de imagine inclus la modelele EOS R5 şi EOS R6.

Tehnologia procesorului DIGIC X, care stă la baza modelelor EOS R5 şi EOS R6 – aceeaşi tehnologie folosită şi la modelul EOS-1D X Mark III – este compatibilă cu senzorul Dual Pixel CMOS AF II de generaţie viitoare. Cea mai rapidă focalizare automată din lume are loc în doar 0,05 secunde. EOS R5 poate focaliza chiar dacă nivelul de lumină e -6EV5, în timp ce EOS R6 este primul aparat foto EOS care oferă EV minim pentru focalizare automată de -6.5EV4,5. Focalizarea automată extrem de precisă este eficientă chiar şi dacă lumina este foarte slabă sau contrastul este foarte mic.

Sistemul iTR AF X AF a fost programat folosind Inteligenta Artificiala (AI) cu învăţare aprofundată. Modul de detectare a feţei şi a ochilor asigură claritatea subiecţilor şi când aceştia se mişcă în mod imprevizibil, chiar şi cu diafragma complet deschisă. Chiar dacă o persoană se întoarce cu spatele pentru un moment, capul acesteia continuă să fie urmărit.

Urmărirea avansată, pe bază de algoritmi de învăţare aprofundată, recunoaşte faţa şi ochii oamenilor, iar acum şi pe a pisicilor, câinilor şi a păsărilor, atât în modul fotografiere, cât şi în modul filmare. EOS R5 şi EOS R6 menţin o focalizare şi urmărire de înaltă precizie, indiferent de dimensiunea, postura, orientarea sau direcţia subiectului, ajutând utilizatorii să fotografieze cu încredere chiar şi cei mai imprevizibili subiecţi.

Cu Bluetooth şi Wi-Fi incluse, modelele EOS R5 (5Ghz Wi-Fi8) şi EOS R6 (2.4Ghz Wi-Fi8) pot fi conectate foarte uşor la un telefon inteligent, la reţele care permit partajarea fişierelor la viteză mare şi transferul FTP/FTPS. De asemenea, această funcţie permite controlarea la distanţă a modelelor cu ajutorul aplicaţiilor Camera Connect şi EOS Utility, conectate la un PC sau Mac, prin Wi-Fi sau USB 3.1 Gen 2 de viteză mare.EOS R5 şi EOS R6 vor putea transfera automat fişiere cu imagini în platforma cloud image.canon. Acestea vor putea fi partajate, imprimate uşor sau pot fi integrate în fluxuri de lucru precum Google Photos9 ori Adobe Creative Cloud9.

Accesorii EOS

LP-E6NH

O nouă baterie cu durata de viaţă mai lungă, oferită împreună cu modelele EOS R5 şi EOS R6, compatibilă cu toate aparatele foto existente care folosesc baterii din gama LP-E6. LP-E6NH înlocuieşte LP-E6N, cu o capacitate crescută de 14%, ajungând la 2130mAh. 

Grip pentru baterie BG-R10

Permite folosirea extinsă, neîntreruptă împreună cu EOS R5 şi EOS R6, şi este ideal pentru fotoreporteri, pentru cei care fotografiază nunţi sau animale sălbatice. Noul grip pentru baterie le oferă utilizatorilor posibilitatea de a alimenta aparatele folosind două baterii (LP-E6/N/NH). De asemenea, gripul oferă comenzi duble, pentru facilitarea utilizării pe verticală a aparatelor foto.

WFT-R10

Un transmiţător asemănător cu gripul pentru baterii, cu WI-FI şi antene MIMO 2x2 pentru transmisie mai rapidă şi pe o rază mai lungă, compatibil cu EOS R5. WFT-R10 are şi capacitate de procesare în reţea, fiind compatibil cu SFTP via Wi-Fi. Beneficiază de viteză de un gigabit prin portul pentru ethernet.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Ratzai Draq
11.07.2020, 11:29:44

si toate cele de mai sus la doar £4200 pentru R5 sau £2400 pentru R6. Multumim autorului pentru copy-paste, asteptam citatele pe care a uitat sa le scoata din text

+1 (1 vot)
IonIon Codreanu
11.07.2020, 16:51:43

Rezoluții mai mari de 20,1 megapixeli sunt de mută vreme accesibile pe destule aparate de fotografiat semi-profesionale.

Modifică Setările