Gadget

articolul anterior articolul urmator

Care este tehnologia care purifică cu adevărat aerul din locuinţe şi birouri?

0
Articol publicitar
27 May 2020 14:13:29
Autor: ADH

Perioada pe care o traversăm a modificat fără îndoială compartamentul românilor, care din cauza restricţiilor impuse de pandemia de COVID-19 sunt determinaţi să petreacă şi mai mult timp în casă. Dincolo de faptul că locuinţa a devenit birou, şcoală, sală de sport, teren de joacă sau restaurant, am avut şi timp pentru curăţenie, poate pentru o mică renovare sau pentru alegerea unor gadgeturi care să ofere casei confortul de care avem nevoie.

Un astfel de produs care s-a aflat în coşul de cumpărături al românilor a fost purificatorul de aer, pentru că am înţeles cu toţii că un astfel de aparat poate să îmbunătăţească semnificativ calitatea vieţii prin aerul pe care îl respirăm.

După cum bine ştim, pe piaţă sunt multe tipuri de purificatoare care au funcţii de umidificare, filtre speciale de curăţare sau doar absorb praful, însă există o singură tehnologie care oferă pachetul all-inclusive în materie de purificare: SHARP Plasmacluster.

Sharp - purificare activă

În primul rând, purificatorul creat de producătorul japonez Sharp are la bază un sistem de care, spre deosebire de majoritatea celorlalte sisteme de pe piaţă, eliberează în aer atât ioni negativi, cât şi ioni pozitivi. Această tehnologie, numită Plasmacluster, este şi secretul care face ca purificarea aerului să se desfăşoare foarte eficient. De asemenea, trebuie menţionat faptul că purificarea are loc nu doar în interiorul propriu-zis al aparatului, unde sunt filtrele, ci şi în aer, unde acţionează ionii pozitivi şi negativi.

Sharp – elimină 23 de tipuri diferite de microorganisme dăunătoare

Tehnologia care stă în spatele acestui aparat a trecut prin numeroase teste ştiinţifice care au confirmat că este eficientă în eliminarea a 23 de tipuri diferite de microorganisme dăunătoare, printre care virusuri şi bacterii. Studiile arată că ionii Plasmacluster inactivează virusurile gripale, bacteria e-coli sau virusul poliomielitei şi împiedică răspândirea bolilor în incinte.

În plus, tehnologia Plasmacluster contribuie la eliminarea mucegaiului. De exemplu, un test realizat în Japonia a arătat că această tehnologie poate să reducă 99% din sporii de mucegai din aer în doar 49 de minute dintr-o încăpere de aproximativ 25 m3.

Nu în ultimul rând, Sharp este eficient şi împotriva alergenilor. Astfel nu trebuie să ne facem probleme mai ales primăvara şi vara când apar alergiile cauzate de polen şi care sunt accentuate de alergeni precum acarienii de la părul animalelor, dar şi de mirosurile neplăcute sau fumul de ţigară, sau de nelipsita ambrozie.

Sharp -  umidificare inteligentă şi filtre cu o durată de viaţă de 10 ani

După cum bine ştim, aerul uscat are efecte negative asupra pielii  şi poate agrava în timp afecţiunile de ordin respirator. Ei bine, aparatele Sharp au şi funcţie de umidificare automată integrată, pentru un aer de calitate din toate punctele de vedere. Astfel, nu doar curăţă aerul, dar şi cresc coeficientul de umiditate din cameră cu ajutorul senzorilor care măsoară în permanenţă nivelul umidităţii din incintă.

De exemplu, atunci când aerul este uscat, lucru care se întâmplă mai ales în sezonul rece, purificatorul SHARP elimină efectele acestuia şi umidifică interiorul locuinţei. Valorile sunt calculate şi în funcţie de temperatura camerei, iar aparatul urmăreşte atingerea nivelurilor ideale.

Practic, senzorii aparatului, fie de praf, de miros, de temperatură sau umiditate, evaluează continuu calitatea aerului şi reglează apoi fluxul de aer, nivelul de umidificare sau vitezele de funcţionare  pentru un confort optim.

De asemenea, curăţarea se face în mai multe etape: aerul trece printr-un pre-filtru, un filtru de cărbune şi un filtru HEPA curăţând 99,97% din aerul camerei, de particulele de impurităţi de până la 0,3 microni. Totodată, trebuie menţionat că filtrele incluse sunt garantate 10 ani pentru utilizare normală, iar din când în când trebuie curăţate.

Nu în ultimul rând, funcţionarea este foarte silenţioasă, asigurând astfel un somn liniştit pentru întreaga familie.

Tehnologia Plasmacluster este folosită în 80 de milioane de aparate vândute la nivel mondial, Sharp fiind din acest motiv brandul global Nr. 1 pe piaţa aparatelor de purificare a aerului.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii