Gadget

articolul anterior articolul urmator

Cel mai nou tracker Fitbit vine cu Fitbit Pay, GPS integrat şi Spotify

1
31 Mar 2020 16:55:25
Autor: Andrei Brînduşescu

Fitbit a anunţat astăzi cel mai nou tracker al său, Charge 4, care integrează cele mai populare funcţii şi suport pentru limba română.

Tracker-ul are un design premium, fiind rezistent la apă până la 50 de metri adâncime. Ecranul este luminos şi rezistent la zgârieturi, permiţând utilizatorului să îşi verifice datele şi afară, în lumină naturală, nu doar în spaţii închise.

Charge 4 este primul tracker de la Fitbit cu GPS integrat, astfel că îi permite celui care îl poartă să îşi lase telefonul acasă atunci când se antrenează în aer liber, când aleargă, merge la plimbare sau în excursii în aer liber. Cu ajutorul GPS-ului se pot înregistra ritmul şi distanţa în timp real, se pot folosi cele peste 20 de tipuri de exerciţii cu obiectiv presetat şi 7 exerciţii speciale care folosesc GPS: urcat pe munte, alergat, mers alert etc.

După fiecare antrenament monitorizat, utilizatorul îşi poate sincroniza device-ul pentru a vedea harta activităţii în aplicaţia Fitbit, cu detalii despre intensitatea antrenamentului bazate pe diferitele zone de ritm cardiac şi ruta pe care a ales-o astfel încât să îşi poată îmbunătăţi performanţa.

Zonele de Minute Active, un nou mecanism menit să te motiveze

Pentru că rezultatele activităţii fizice diferă de la om la om şi de la antrenament la antrenament, Fitbit a creat Zonele de Minute Active. Aceste date te ajută să înţelegi cum îţi influenţează activitatea fizică starea de sănătate, dincolo de numărul de paşi pe care îi faci zilnic.

Cu ajutorul monitorizării cardiace PurePulse 24/7, Zonele de Minute Active folosesc datele personale despre ritmul cardiac, analizând activitatea inimii şi efortul. Fiecare minut petrecut în zona de activitate moderată de ardere a grăsimilor îţi aduce câte un punct, echivalent unui minut activ. Antrenamentele care te încadrează la efort alert, cele din zonele cardio sau maximal, îţi vor aduce două puncte - toate aceste puncte se adună, iar la final utilizatorul ştie de câte puncte / minute active mai are nevoie pentru a-şi îndeplini obiectivele zilnice sau săptămânale.

De asemenea, de fiecare dată când se trece dintr-o zonă de activitate în altă zonă, utilizatorul primeşte o alertă pe tracker care să îl motiveze să îşi eficientizeze antrenamentul. Detaliile fiecărui antrenament pot fi apoi analizate în aplicaţia Fitbit: zonele de ritm cardiac, progresul zilnic şi săptămânal. În acest fel, fiecare minut poate fi valorificat la maximum.

Funcţiile de pe Versa 2 ajung şi pe noul tracker

Charge 4 vine cu opţiunea de alarme smart (Smart Wake), disponibilă până acum doar pentru smartwatch-uri, astfel încât, prin folosirea inteligenţei artificiale, utilizatorul va fi trezit în momentul optim al ciclului de somn.

De asemenea, Charge 4 are integrată şi funcţia Sleep Score, care oferă detalii zilnice despre cum ai dormit, alarme uşor de setat, opţiunea Sleep Mode. Tracker-ul vine şi cu senzorul SpO2 care depistează şi arată nivelul oxigenului din sânge şi variaţiile lui direct în aplicaţia Fitbit. Graficul variaţiei oxigenului din sânge este un bun indicator al respiraţiei din timpul somnului. 

Nu lipsesc nici restul funcţionalităţilor esenţiale Fitbit: monitorizare automată a exerciţiilor SmartTrack, nivelul şi scorul Cardio Fitness, număr de etaje urcate, alerte de mişcare, monitorizarea sănătăţii la femei, monitorizarea alimentelor consumate, a cantităţii de apă şi a greutăţii.

Fitbit Pay, Spotify şi meniu în limba română

Acesta este primul tracker Fitbit cu Spotify- Connect & Control, opţiune care te ajută să controlezi de la încheietură melodiile şi playlist-urile: poţi alege sau schimba muzica, poţi închide melodiile care nu îţi plac etc.

Toate tracker-ele Charge 4 oferă şi opţiunea de plată Fitbit Pay prin care utilizatorii pot plăti în siguranţă, fără a avea nevoie de card, la peste 500 de emitenţi, retaileri din peste 44 ţări şi 10 sisteme de tranzit din întreaga lume.

Durata de viaţă a bateriei pentru Charge 4 este de peste 7 zile, fără GPS, evident. Pornirea GPS-ului va reduce durata bateriei semnificativ, până la 5 ore.

Nu în ultimul rând, Charge 4 va fi primul produs Fitbit tradus în limba română. Atât produsul, cât şi aplicaţia vor putea fi accesate în limba română. Pe lângă limba română, se vor lansa şi traduceri în limbile poloneză, rusă, portugheză şi cehă. Utilizatorii îşi vor putea alege şi seta traducerea dorită direct din aplicaţia Fitbit.  

Preţuri, disponibilitate, accesorii

Charge 4 va costa 149,95 euro pentru culorile black, rosewood. Ediţia specială a tracker-ului va costa 169,95 de euro şi va conţine o curea din textil granite reflective/black şi o curea clasică neagră. De asemenea, doritorii îşi vor putea achiziţiona curele din silicon, material textil reciclabil sau piele. Toate accesoriile de la Charge 4 sunt compatibile şi cu accesoriile de la Charge 3 şi se vând separat la preţuri începând de la 29,95 euro.

Noul produs va putea fi achiziţionat începând cu mijlocul lunii aprilie de la partenerii comerciali ai Fitbit: eMAG, Altex, Flanco, Vodafone, Hervis.

De asemenea, în contextul actual, Fitbit le oferă utilizatorilor posibilitatea de a folosi opţiunea Fitbit Premium gratuit, timp de 90 zile. Aceasta conţine modele de antrenamente, programe şi exerciţii ghidate astfel încât utilizatorii să rămână în formă şi sănătoşi pe termen lung, să doarmă şi să mănânce mai bine. Până acum, doar utilizatorii din anumite ţări aveau acces la abonamentul Premium cu plată, dar în condiţiile actuale majoritatea utilizatorilor vor putea să acceseze această opţiune, direct de pe telefon.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Tomescu Tom
31.03.2020, 23:02:50

Alerta de coronavirus nu are ?