Gadget

articolul anterior articolul urmator

CES 2021: Ce a arătat Sony la cel mai mare show de tehnologie - drona Airpeak şi testarea maşinii Vision-S

0
15 Jan 2021 14:41:05
Autor: Andrei Brînduşescu

Deşi CES a trecut anul acesta în mediul digital, Sony a ţinut să vină cu câteva concepte spectaculoase, precum drona Airpeak.

Producţie virtuală prin captarea volumetrică a lumii reale

Decorul şi poziţionarea locaţiei de producţie pentru film/emisiunea de televiziune sunt înregistrate ca date în cloud sub formă de puncte tridimensionale, apoi procesate şi randate folosind software-ul „Atom View” al Sony Innovation Studios, fiind reproduse ca imagini de fundal pe un display Crystal LED pentru producţie virtuală în timp real.  

Instrumente de producţie muzicală 360 Reality Audio

Sony şi Virtual Sonics Inc., o companie dedicate dezvoltării de software pentru industria muzicală, au realizat pachetul 360 Reality Audio Creative Suite, un instrument care permite compunerea de piese compatibile 360 Reality Audio ce alcătuiesc un câmp sonor în spaţiu.

Acesta le permite creatorilor şi artiştilor să-şi exprime cu uşurinţă arta într-un câmp acustic sferic la 360 de grade, utilizând platformele proprii de producţie existente.

Airpeak

Prima prezentare a design-ului aeronavei „Airpeak”. Echipat cu camera mirrorless Sony „α” (Alpha), Airpeak îmbină filmarea dinamică cu o experienţă de zbor precisă şi stabilă ce stimulează creativitatea creatorilor de producţii video şi explorează noi posibilităţi de exprimare. Prin această iniţiativă, Sony încearcă să contribuie la evoluţia dronelor şi să genereze valoare la cel mai înalt nivel pe această piaţă în continuă creştere.

Ecranul ce reproduce realitatea spaţială

Un ecran ce reproduce în spaţiu imagini tridimensionale, foarte apropiate de realitate, permiţându-le creatorilor să-şi exprime pe deplin viziunea atunci când prezintă design-ul produselor sau afişează variaţii de culoare sau formă, dar şi să le transmită celor din jur intenţia urmărită. Datorită realismului extraordinar şi nivelului de detaliu, acesta extinde posibilităţile de exprimare video, de exemplu în afişaje şi semnalizare tridimensională în magazine, permiţând în acelaşi timp privitorului să vadă profunzimea, textura şi aspectul obiectului, având un sentiment real de prezenţă.

Ecran Crystal LED

Noua serie Crystal LED este echipată cu procesor de înaltă performanţă pentru calitatea imaginii „X1™ pentru Crystal LED” care încorporează tehnologia LED Control dezvoltată de Sony pentru noua gamă Crystal LED, cu tehnologia de procesare a semnalului extrem de apreciată implementată pe seria de televizoare Sony BRAVIA. Imagini foarte realiste pot fi exprimate într-o gamă variată de dimensiuni şi moduri diferite pentru multiple utilizări practice, precum showroom-uri corporate, holuri ale diverselor clădiri şi producţii virtuale, oferind imagini imersive care stimulează creativitatea creatorilor.

VISION-S

Cu obiectivul de a contribui la evoluţia mobilităţii, dezvoltarea activităţii VISION-S a trecut la următorul nivel. În paralel cu perfecţionarea dezvoltării vehiculelor în zonele de siguranţă şi securitate, divertisment şi adaptabilitate, în decembrie 2020, în Austria a început testarea rutieră pentru evaluare tehnică. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările