Gadget

articolul anterior articolul urmator

CES 2021: Samsung a prezentat noii săi roboţi meniţi să uşureze activităţile casnice şi să acţioneze ca nişte asistenţi în viaţa de zi cu zi

1
11 Jan 2021 20:11:56
Autor: Andrei Brînduşescu

După ce a prezentat în urmă cu câteva zile noutăţile sale în materie de ecrane, Samsung a pregătit pentru astăzi la CES 2021 o prezentare a roboţilor săi, la care lucrează pentru a face viaţa consumatorilor mai uşoară. Înainte de aceasta însă, compania a trecut foarte rapid prin gama de electrocasnice.

Frigiderul Bespoke cu 4 uşi

Cea mai nouă versiune a combinei frigorifice Bespoke dispune de panouri interschimbabile care vin la pachet cu o serie de culori şi materiale care au transformat ce permit utilizatorilor să să îşi ajusteze frigiderul pentru a obţine forma şi funcţiile dorite. Modelul cu 4 uşi, disponibil în America de Nord începând cu această primăvară, include şi noul spaţiu de depozitare pentru băuturi (Beverage Center), care oferă acces rapid la un dozator de apă şi la un recipient cu apă care se umple automat. Modelul de Bespoke cu 4 uşi mai vine echipat cu un aparat de gheaţă dual (Dual Ice Maker) care creează cuburi de gheaţă obişnuite, dar şi bucăţi de gheaţă mai mici, pentru a se plia pe tipurile diferite de băuturi reci.

SmartThings Cooking

SmartThings Cooking este de fapt o funcţie ce include un planificator de mese automat amplificat de Whisk’s Food AI, care recomandă mesele pentru întreaga săptămână, face listele de shopping cu ingredientele de care ai nevoie şi se conectează la retailerii de alimente pentru shopping rapid, din opţiunea Family Hub pentru combine frigorifice de pe smartphone. Instrucţiunile de reţete pot fi trimise direct către electrocasnicele de gătit Samsung pentru a evita complicaţiile şi greşelile.

JetBot 90 AI+

Acest aspirator care va fi disponibil în SUA în prima jumătate a acestui an foloseşte tehnologii de recunoaştere a obiectelor pentru a identifica şi clasifica obiectele, pentru ca apoi să adapteze culoarele pentru curăţenie. Senzorii LiDAR şi 3D îi permit lui JetBot 90 AI+ să evite cablurile şi obiectele mici şi în acelaşi timp să cureţe colţurile greu accesibile ale locuinţei. Aspiratorul dispune şi de o cameră integrată cu aplicaţia SmartThings pentru a facilita monitorizarea dispozitivului.

Samsung Bot Care

Cea mai nouă iteraţie a liniei de robotică a companiei, Samsung Bot Care este creat pentru a folosi AI pentru a recunoaşte şi răspunde la comportamentul utilizatorului. Acesta va fi capabil să se comporte ca un asistent-robot şi ca un companion şi să ajute cu task-uri din viaţa de zi cu zi. De asemenea, va învăţa programul şi obiceiurile utilizatorului şi trimite remindere pentru a gestiona zilele aglomerate.

Samsung Bot Handy

De asemenea în faza de dezvoltare, Samsung Bot Handy se bazează pe AI pentru a recunoaşte şi ridica obiecte de diferite mărimi, forme şi greutăţi, devenind asftel o extensie a utilizatorului şi ajutându-l cu treburile casnice. Samsung Bot Handy va putea identifica compoziţia obiectelor, folosind astfel un nivel potrivit de forţă pentru a apuca şi muta obiectele din casă, ajutând astfel la curăţenie sau la sortarea vaselor murdare. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

ana_
14.01.2021, 00:26:38

„roboţi meniţi să uşureze activităţile casnice” Ne apropiem de Asimov. Au implementate cele trei legi ale roboticii sau vor azvârli cu farfurii după noi?

Modifică Setările