Gadget

articolul anterior articolul urmator

Criza de cipuri se poate prelungi până în 2023. Ce spun Intel, TSMC sau NVIDIA

1
16 Apr 2021 10:57:35
Autor: News.ro
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Executivii marilor producători de semiconductorii estimează că abia peste un an, sau chiar doi, stocurile vor reveni la niveluri suficiente pentru ca producţia să nu mai fie îngreunată.

Pandemia a declanşat o criză de semiconductori care a început să se facă simţită în toate industriile care folosesc sisteme computerizate, de la producătorii de dispozitive mobile, care se aşteaptă să nu poată produce la nivelul cererii, la producătorii auto, unde timpii de aşteptare pentru comenzile de maşini ajung şi la 8 luni.
 
Opiniile în rândul producătorilor de cipuri sunt împărţite. Unii sunt mai optimiştii şi speră ca această criză să se termine într-un an, în vreme ce alţii cred că abia peste doi ani se va reveni la normal.
 
Şeful Intel, Pat Gelsinger, este unul dintre cei care crede că actuala criză va ţine doi ani. Cel puţin de atât timp va avea nevoie Intel să-şi aducă stocurile la nivelul dinaintea crizei.
 
Intel a prezentat recent un plan de construire a unor noi fabrici de construcţie, în Arizona, pentru care va aloca 20 de miliarde de dolari în următorii ani.
 
Tot de o criză pe încă doi ani vorbeşte şi şeful TSMC, C.C. Wei, care spune că speră ca până în 2023 să poate ajunge la un nivel la care să poată satisfacă cererea clienţilor.
 
Ceva mai optimişti par să fie cei de la Nvidia. Directorul financiar al companiei, Colette Kress, este încrezător că stocurile companiei vor fi suficiente începând din primul trimestru al anului viitor.
 
Chiar dacă unii producători se vor mişca mai bine decât alţii, atâta vreme cât în ansamblul ei industria nu poate satisface cererea de semiconductori, criza va continua, chiar dacă stocurile vor creşte.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Robert Oppenheimer
16.04.2021, 11:05:39

Asta e consecinta avalansei de produse din IT, fara cap si coada, fara utilitate, fara circuit de reciclare. Ai inundat piata cu masini si calculatoare care nu trebuie nimanui, ati exacerbat o dezvoltare de dragul dezvoltarii si buzunarului vostru, intr-o competitie oarba fara utilitate practica, caci cine mai cumpara atat de des telefoane sau isi schimba masina, cand ele sunt tot mai avansate si teoretic tot mai suficiente? Acum a venit momentul ca dupa virus, omenirea sa mai ia inca o data peste bot de la planeta, poate data asta va incepe sa inteleaga ca nu e buricul pamantului, ci mai degraba coccisul, sau cam pe acolo...

Modifică Setările