Cum te poate ajuta un smartwatch să te cunoşti mai bine

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
d

Oamenii nu se nasc ştiind cine sunt. Identitatea noastră este mai degrabă un construct, format din mediul în care trăim, lucrurile pe care le ştim, preferinţele noastre şi oamenii care ne influenţează viaţa.

Pe măsură ce avansăm în vârstă, începem încetul cu încetul să aflăm noi lucruri despre cine suntem, însă chiar şi atunci, informaţiile noastre sunt, în cel mai bun caz, limitate.

Sunt multe lucruri pe care le folosim pentru a ne defini identitatea, cum ar fi locul de muncă, persoanele cu care ne asociem, gusturile noastre sau chiar cunoştinţele, însă niciunul dintre aceste elemente nu poate sintetiza complet identitatea noastră. Tocmai de aceea, avem nevoie de mai multe informaţii. Datele ne pot ajuta să învăţăm lucruri noi despre deciziile şi comportamentul nostru şi ne pot ajuta să înţelegem mai bine motivaţiile din spatele acţiunilor noastre.

Din fericire, progresul tehnologiei ne-a pus la dispoziţie o serie de gadgeturi utile pentru acest scop. Instrumente precum aceste smartwatches de la arsis.ro ne pot ajuta să monitorizăm o serie de date despre noi înşine, pe care le putem folosi ulterior pentru a ne cunoaşte mai bine şi pentru a înţelege de ce facem lucrurile pe care le facem. Iată cum poţi proceda:

Starea de sănătate

Ideea că un simplu smartwatch te poate ajuta să te cunoşti mai bine poate părea ciudată la început. Nu ar trebui să uiţi însă că acest device poate colecta o mare diversitate de date despre felul în care funcţionează organismul tău, date pe care le poţi folosi apoi pentru a-ţi forma o perspectivă mai clară asupra stării tale de sănătate.

Poţi folosi smartwatch-ul tău pentru a-ţi monitoriza activitatea fizică, bătăile inimii, consumul de calorii, consumul de apă, programul de somn sau chiar nivelul de stres, iar aceste informaţii, chiar dacă par banale, se vor dovedi, în timp, deosebit de utile.

Vei învăţa care sunt atuurile sau limitările tale şi vei afla mai multe despre nivelul de rezistenţă al propriului organism. Făcându-ţi o idee mai clară asupra stării tale de sănătate nu te va ajuta doar să te cunoşti mai bine, ci şi să previi sau să limitezi efectele diferitelor boli sau afecţiuni cu care te vei confrunta de-a lungul vieţii.

Starea de fericire

Când ne trezim dimineaţa din somn, rareori se întâmplă să ne gândim la dispoziţia noastră. Oamenii nu au obiceiul de a-şi analiza propria dispoziţie, însă aceasta e o oportunitate ratată. Ai fi surprins să vezi cât de multe poţi afla despre tine însuţi şi despre lucrurile care te fac fericit, pur şi simplu monitorizându-ţi dispoziţia. În plus, smartwatch-ul tău este unealta perfectă pentru a face asta.

Tot ce ar trebui să faci este să-ţi instalezi o aplicaţie pentru monitorizarea dispoziţiei tale (mood app) şi să te asiguri că introduci date noi în fiecare zi. Chiar şi cele mai simple aplicaţii de acest fel te vor ajuta să afli foarte multe despre tine. Majoritatea acestora nu îţi cer decât să alegi dintre câteva emoji-uri, de la foarte fericit la foarte trist, la finalul zilei.

Practic, nu trebuie decât să înregistrezi dacă într-o zi dată ai fost vesel sau trist. Poate părea puţin, dar această simplă informaţie îţi va forma, în timp, o privire de ansamblu asupra stării tale de fericire. Strânse zi de zi, aceste date vor reflecta diferite tipare, care, în luni şi ani de zile, te vor ajuta să înţelegi mai bine care sunt deciziile şi lucrurile care te fac fericit şi mulţumit. Astfel, vei putea să faci diverse corecturi în viaţa ta, în special dacă observi perioade lungi în care te simţi trist sau deprimat. Vei vedea mai uşor cum îţi influenţează locul de muncă dispoziţia, care sunt lucrurile care te ajută să te relaxezi mai uşor sau care este efectul oamenilor pe care îi întâlneşti asupra ta.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite