Cum arată şi ce poate face cel mai nou membru al familiei roboţilor colaborativi de la Universal Robots

0
Publicat:
Ultima actualizare:

UR16e este cel mai nou şi avansat robot colaborativ (cobot) al celor de la Universal Robots şi vine ca un ajutor important pentru cei care lucrează în diferite industrii.

Piaţa mondială de roboţi colaborativi se află pe un trend ascendent, iar specialiştii estimează că aceasta va ajunge să valoreze peste un miliard de dolari în 2020. În acest context, cei de la Universal Robots au lansat UR16e, un cobot menit să vină în ajutorul a diferite industrii, datorită multitudinii de funcţii pe care le prezintă.

Universal Robots au deja o prezenţă în piaţa de roboţi colaborativi din România, funcţionând în zone de automotive sau electronică (Ford România, Continental sau Assa Abloy) şi consideră că şi alte industrii ale ţării vor avea parte de o creştere a utilizării roboţilor colaborativi, precum cea a cosmeticelor, cea alimentară sau farmaceutică.

În iunie 2018, Universal Robots a lansat platforma e-Series, cea mai avansată platformă a lor realizată până acum. De atunci, compania a investit în actualizări trimestriale ale sistemului de operare al coboţilor, denumit Polyscope, care au crescut valoarea roboţilor şi au permis o dezvoltare uşoară a aplicaţiilor pentru aceştia.

În ce scopuri poate fi folosit un robot colaborativ

UR16e este unul dintre cei mai mari roboţi colaborativi lansaţi de UR până acum şi poate lucra cu o greutate de până la 16kg, având o rază de acţiune de 900mm. Programarea sa este intuitivă, iar cobotul vine cu o consolă de utilizare uşoară şi responsive, care permite ajustarea timpului şi a distanţei de lucru.

Cobotul poate fi folosit în diferite scopuri precum: împachetare şi paletizare, înşurubare, şlefuire sau lustruire, manipularea de obiecte grele, sau chiar ca un robot mobil autonom. În plus, conform celor de la UR, investiţia într-un astfel de robot colaborativ se poate amortiza într-un singur an.

Odată cu achiziţionarea unui astfel de robot, angajaţii unei companii primesc şi un training de utilizare a acestuia, pe site-ul Universal Robots. Acesta însumează 9 module diferite şi, potrivit companiei, se asigură că angajatul poate programa un robot după 87 de minute.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite