Gadget

articolul anterior articolul urmator

Cum funcţioenază tatuajele ”Smart” care îţi măsoară în permanenţă starea de sănătate

1
2 Oct 2017 16:27:53
Autor: Claudiu Râpan
Foto: Harvard
Foto: Harvard

Atunci când vorbim de dispozitive de tip ”wearables”, ne gândim la ceasuri inteligente sau la brăţări de fitness. Însă această industrie pare să se dezvolte într-o direcţie inedită.

Tatuajele inteligente ţi-ar putea salva viaţa într-o zi. Ele au fost dezvoltate de o echipă de ingineri de la Harvard şi MIT, şi funcţionează cu ajutorul unor nano-senzori care ar urma să îţi fie introduşi sub piele, în cerneala tatuajului. Ei vor măsura în timp real date despre sănătatea ta.

De exemplu, un tatuaj verde se va colora şi mai mult, atunci când sportivii vor fi deshidrataţi. Acesta este rezultatul reacţiei cernelei folosite la întâlnirea cu fluidele corporale ale purtătorului. În cazul pacienţilor bolnavi de diabet, un astfel de tatuaj s-ar putea colora mai accentuat în funcţie de nivelul glicemic al acestora, notează Engadget.

Chiar dacă este puţin probabil să vedem aceste tatuaje pe braţele oamenilor în viitorul apropiat, este bine de ştiut că o astfel de tehnologie există, şi poate salva vieţi într-o bună zi.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Alexandra Florentina Bratu
3.10.2017, 02:35:40

Ma bucur foarte tare ca tehnologia medicala avanseaza in stadiul acesta sunt sigura ca nu va trece un deceniu pana cand aceasta tehnologie va da un rezultat uimitor. Oameni care lucreaza la acest proiect sunt cu adevarat geniali.

Modifică Setările