Gadget

articolul anterior articolul urmator

Cum a reuşit o dronă să descopere epava unei nave de război japoneze

1
21 Oct 2019 14:37:46
Autor: Andrei Brînduşescu

Este pentru prima dată când cineva a reuşit să localizeze epava unui portavion japonez din perioada celui de-al Doilea Război Mondial.

Nava de cercetare Petrel a organizaţiei Vulcan, alături de două vehicule robotizate, a reuşit să descopere Kaga, un portavion japonez, scufundat în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, în cursul Bătăliei de la Midway, cea mai importantă bătălie navală din războiul din Pacific.

Este pentru prima oară când cineva descoperă un portavion japonez din acea perioadă, iar aceasta a fost şi cea mai amplă misiune de cercetare a echipei de pe Petrel, arată AP. Aceasta a petrecut câteva săptămâni, verificând întregul câmp de bătălie, o zonă de peste 1000 kilometri pătraţi.

Kaga a fost găsită la aproximativ 5400 de metri adâncime, cu ajutorul unei drone autonome subacvatice, proiectată să caute urme ale epavelor pentru o perioadă de până la 20 de ore. În cazul în care aceasta se întoarce cu dovezi ale unei descoperiri, un alt vehicul este trimis de echipă pentru verificări. Este un proces destul de lent, însă unul mai util decât folosirea constantă a unor vehicule controlate de la distanţă.

Această descoperire constituie mai mult decât un motiv de mândrie pentru cei de la Vulcan, indicând şi faptul că astfel de tehnici ar putea fi folosite pentru completarea unor goluri importante din istoria bătăliilor navale.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Aurelu Flogea
21.10.2019, 15:41:32

Comentariu considerat abuziv.