Gadget

articolul anterior articolul urmator

De astăzi, bucureştenii pot plăti contactless, direct la turnichete, pentru călătoriile cu metroul

1
14 Nov 2019 17:55:19
Autor: Andrei Brînduşescu

Accesul la metroul din Bucureşti se poate face mult mai uşor, începând de astăzi, 14 noiembrie 2019, prin intermediul cardurilor bancare contactless Mastercard sau Visa, indiferent de banca emitentă şi va fi disponibil în 9 staţii din Capitală.

Metrorex şi Banca Comercială Română au implementat noua soluţie de plată cu cardul la 9 staţii de metrou din Capitală, în cadrul unui program pilot. Sistemul, dezvoltat de BCR, este realizat la nivelul fiecărui turnichet de acces, utilizând tehnologii de integrare de ultimă generaţie, ceea ce face ca acceptarea la plată şi deblocarea porţilor de acces de la turnicheţi să fie extrem de rapidă.

Modul de utilizare este foarte simplu: călătorii trebuie să apropie de turnichet orice card bancar contactless Visa sau Mastercard, indiferent de banca emitentă, după care vor primi înştiinţarea de “Acces liber”.

Costul unei călătorii rămâne acelaşi, 2,5 lei, şi nu există comisioane bancare. În cazul în care un călător doreşte să achite mai multe intrări cu acelaşi card trebuie să apese, începând cu a doua tranzacţie consecutivă, tasta „+” de pe ecranul turnichetului şi apoi să apropie cardul de semnul contactless.

Soluţia propusă de BCR a fost construită având la bază arhitectura de funcţionare reglementată de VISA şi Mastercard, astfel încât orice card emis oriunde in lume sub însemnele celor două mărci să poatp fi utilizat pentru plata călătoriilor.

Sistemul de plată contactless este disponibil în faza pilot în staţiile Pipera, Aurel Vlaicu, Piaţa Victoriei 1 si 2, Piaţa Universităţii, Piaţa Unirii 1 si 2, Tineretului, Grozăveşti, fiind accesibil la toate porţile de acces din aceste staţii. Programul pilot se va derula pentru aproximativ 2-3 luni, urmând ca acesta să fie extins ulterior în toate staţiile de metrou.

“Un oraş cu adevărat inteligent are nevoie, în mod obligatoriu, de acces simplu şi modern la metrou. Soluţia a fost construită, implementată şi testată de colegii mei din BCR împreună cu echipele tehnice ale Metrorex, fiind rodul unui efort de aproape 12 luni. Suntem mândri să putem contribui la dezvoltarea sistemului de plată contactless, de nivelul unui smart city, la metroul din Bucureşti”, a declarat Ciprian Nicolae, Manager de Proiect BCR.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Adrian Foangǎ
14.11.2019, 21:30:31

In sfarsit, au reusit si ei sa implementeze o chestie atat de simpla in zilele naostre!

Modifică Setările