Gadget

articolul anterior articolul urmator

Epson prezinta noua serie de videoproiectoare home cinema, care-ţi pot înlocui televizorul

0
4 Mar 2021 20:14:08
Autor: Adrian Pogîngeanu
Proiector Epson EF-100B. FOTO Adrian Pogîngeanu
Proiector Epson EF-100B. FOTO Adrian Pogîngeanu

Am participat ieri, 3 martie, la prezentarea noii serii de videoproiectoare Epson home cinema, la magazinul AV Store Herăstrău, unul dintre puţinele evenimente offline de tehnologie din 2021.

Modele prezentate, Epson EB-FH06, EF-100W/B, EF-100W ATV, EF-11, EF-12, EH-LS300, EH-LS500, EH-TW5820, EH-TW750 sunt uşor de transportat, de instalat şi potrivite pentru consumul de conţinut de divertisment acasă ori în vacanţă, fiind o alternativă pentru televizoare. 

Toate modelele folosesc tehnologia 3LCD de la Epson, care oferă o proiecţie de până la trei ori mai luminoasă decât modelele concurente şi surse de lumină laser sau lămpi cu durată lungă de viaţă 6.000 de ore vizionare standard/10.000 de ore vizionare în modul eco).  Tehnologia 3LCD oferă aceeaşi luminozitate pe alb şi pe culoare, iar raportul de contrast ridicat permite redarea de nuanţe definite şi de tonuri puternice de negru.

Modelele EF-100B, EF-100W ATV, EF-11, EF-12 fac parte din gama EpiqVision Mini în timp ce modelele EH-LS300 şi EH-LS500 sunt parte a gamei EpiqVision Ultra. 

Cele mai mici proiectoare laser 3LCD, EF-11 şi EF-12, sunt şi cele mai portabile, datorită designului compact ce permite transportarea cu uşurinţă dintr-o cameră în alta şi proiecţia în orice direcţie, inclusiv pe tavan sau pe podea. Modelul EF-12 e dotat cu sistemului audio YAMAHA, care poate fi folosit şi ca boxă smart de sine stătătoare. În plus, funcţia Android TV disponibilă pe modelul EF-100W ATV permite acces la filme, spectacole şi jocuri din Google Play, YouTube şi alte aplicaţii.

 

Modelul EH-LS300 (deasupra în imagine) este disponibil în variantele alb şi negru şi poate fi amplasat foarte aproape de perete, proiectând o imagine cu diagonala de până la 120 de inci (3 metri) şi este echipat cu sistemul audio YAMAHA şi Android TV. Proiectorul laser EH-LS300 e cea mai nouă alternativă Epson la un televizor smart Full HD.

Modelele EB-FH06 şi EH-TW750 sunt cele mai potrivite pentru experienţe home cinema, gaming ocazional şi alte tipuri de divertisment. EB-FH06 are o rezoluţie WXGA, în timp ce modelul EH-TW750 oferă o rezoluţie Full HD 1080p, urmărind proiecţii la o diagonală de până la 332 inci (8.4 metri).

Calitatea imaginii se datorează tehnologiei 3LCD care oferă aceeaşi luminozitate pe alb şi pe culoare, de la 3.300 la 4.000 lumeni. Proiectoarele au integrate difuzoare de 2W şi dispun de cel puţin un port HDMI pentru conţinut video şi audio digital, pentru conectare simplă şi rapidă a consolelor de jocuri, Blu-Ray, dispozitive smart şi altele.

Probabil cel mai impresionat model din prezentare, Epson EH-LS500W, te face să nu observi diferenţa între un televizor şi un proiector, în primul rând datorită luminozităţii de 4.000 de lumeni, rezoluţiei 4K şi raportului de contrast de 2.500.000:1. Aceste caracteristici îl recomandă şi pentru utilizarea în încăperi luminate.

Epson EH-LS500W are trei intrări HDMI, două difuzoare de 10 W încorporate şi spaţiu pentru stocarea dispozitivului de streaming într-un spaţiu discret în partea din faţă. Proiectorul poate fi controlat cu telecomanda inclusă sau prin aplicaţia iProjection.
Pentru cei care vor să vadă proiectoarele la lucru, să obţină mai multe înfomaţii sau să achiziţioneze unul le găsiţi în AV Store Herăstrău.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările