Gadget

articolul anterior articolul urmator

Facebook lucrează la o pereche de ochelari care să înlocuiască smartphone-urile

0
18 Sep 2019 11:45:23
Autor: Andrei Brînduşescu
Ochelarii Google Glass au reuşit să îşi găsească un loc în anumite zone din sectorul de afaceri, însă cei de la Facebook vor spera ca Orion să aibă mai mult succes. FOTO Google
Ochelarii Google Glass au reuşit să îşi găsească un loc în anumite zone din sectorul de afaceri, însă cei de la Facebook vor spera ca Orion să aibă mai mult succes. FOTO Google

Compania lui Mark Zuckerberg ar dori să realizeze şi un inel cu touch-screen, cu ajutorul căruia utilizatorul să controleze diferite funcţii ale ochelarilor.

Zuckerberg a spus în repetate rânduri în ultimii ani că AR-ul şi VR-ul sunt viitorul, iar Facebook a arătat deja încrederea pe care o are în cea de-a doua tehnologie, investind masiv în Oculus VR, după ce au cumpărat compania pentru suma de 2,3 miliarde de dolari.

Rămâneau însă semne de întrebare cu privire la tehnologia realităţii augmentate. Ce planuri are Facebook pentru aceasta? Cum doreşte să intre pe piaţa unei tehnologii care până acum a stârnit curiozitate şi interes mai mult cu ajutorul unor jocuri?

Ei bine, se pare că gigantul american are un proiect foarte ambiţios, care presupune o colaborare cu cei de la Ray-Ban pentru crearea unei perechi de ochelari bazaţi pe realitate augmentată, iar surse ale CNBC au confirmat acest lucru, menţionând că proiectul a fost denumit ”Orion”.

Ochelarii Orion ar urma să fie construiţi pentru a înlocui smartphone-urile, deoarece aceştia vor oferi utilizatorilor posibilitatea de a răspunde la apeluri, de a vedea informaţii pe un display smart şi de a transmite imaginile pe care le văd altor persoane.

În plus, Facebook ar vrea să integreze şi un asistent digital în ochelari, şi iau în calcul crearea unui inel cu touch-screen, care să controleze diferite funcţii ale ochelarilor. Toate acestea ar trebui să fie realizate şi gata de a fi lansate cel târziu în 2025.

Cei care îşi amintesc de Google Glass, un proiect asemănător al celor de la Google, lansat în urmă cu câţiva ani, care a eşuat pe piaţa generală, dar a reuşit să îşi găsească o nişă în sfera de business, vor descoperi câteva elemente familiare în această poveste. Rămâne de văzut dacă încercarea celor de la Facebook va avea mai mult succes.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările