Gadget

articolul anterior articolul urmator

Fitbit prezintă un nou smartwatch focusat pe sănătate, Fitbit Sense

0
25 Aug 2020 17:27:46
Autor: Andrei Brînduşescu

Astăzi, Fitbit a anunţat două noi smartwatch-uri şi un nou tracker, capul de afiş fiind Fitbit Sense, care vine cu o mulţime de opţiuni pentru managementul stresului, aplicaţie ECG şi senzori de măsurare a temperaturii la nivelul pielii.

Stresul, măsurat cu ajutorul noului senzor EDA

Fitbit Sense este ceasul care oferă o nouă metodă de a-ţi măsura stresul, datorită senzorului EDA, care măsoară răspunsul activităţii electrodermale. Utilizatorii vor putea folosi aplicaţia EDA prin punerea palmei deasupra ecranului de la smartwatch, iar acesta va detecta schimbări de natură electrică în funcţie de nivelul de transpiraţie a pielii.

La ce ajută asta? Ei bine, acest indicator te ajută să înţelegi răspunsul corpului tău la factorii de stres şi să îi poţi gestiona mai uşor. Poţi să porneşti o sesiune rapidă de aflare a nivelului de stres direct pe ceas sau să te conectezi la o sesiune ghidată de relaxare în aplicaţia Fitbit ca să observi cum reacţionează corpul tău dacă meditezi sau faci exerciţii de relaxare. La final vei primi un răspuns grafic pe ceas şi în aplicaţie care îţi va arăta progresul pe care l-ai făcut de-a lungul timpului şi va reflecta starea ta emoţională.

Fitbit oferă de asemenea şi o Notă de management a stresului care e calculată pe baza ritmului cardiac, calităţii somnului şi activităţii fizice. Această notă va fi disponibilă odată cu lansarea Fitbit Sense, în aplicaţia Fitbit. Scorul maxim pe care îl poţi obţine este 100, iar cel minim 1. Cu cât eşti mai aproape de 100, cu atât înseamnă că răspunsul corpului tău la stres este mai bun. Rezultatul este acompaniat şi de recomandări despre cum să gestionezi mai bine momentele de stres prin exerciţii de respiraţie, de exemplu.

Utilizatorii ce folosesc serviciul Fitbit Premium vor primi date mai detaliate asupra modului în care este obţinută nota, fiind folosite peste 10 date biometrice precum echilibru de efort (impactul activităţii fizice), rata de răspuns (ritm cardiac şi modul în care el variază, activitate electrodermală), calitatea somnului şi altele.

De asemenea, toţi utilizatorii Fitbit vor avea acces la secţiunea cu detalii despre starea de spirit, disponibilă în mod gratuit în aplicaţia Fitbit. Aici vor putea seta remindere şi obiective săptămânale, vor putea înregistra detalii despre cum se simt după fiecare sesiune şi vor putea exersa metode diferite de relaxare.

Aplicaţia ECG, disponibilă pe Fitbit Sense

Fitbit Sense este primul device Fitbit cu aplicaţie ECG, care poate evalua ritmul cardiac pentru a te preveni dacă ai semne de fibrilaţie atrială (AFib), o afecţiune care afectează peste 33.5 milioane de oameni din lume.

Tehnologia Fitbit PurePulse 2.0 foloseşte un senzor nou de frecvenţă cardiacă şi un algoritm îmbunătăţit, oferindu-le utilizatorilor notificări personalizate direct pe device, despre starea de sănătate a inimii lor. Monitorizând activitatea cardiacă 24/7, Fitbit Sense poate detecta posibile nereguli ale ritmului cardiac şi te poate atenţiona cu privire la acestea. Există o mulţime de factori care pot afecta ritmul cardiac, printre care stresul sau temperatura, iar o frecvenţă cardiacă ridicată sau scăzută poate fi semnul unei afecţiuni cardiace care necesită îngrijiri medicale. Este cazul tehicardiei (ritm cardiac prea rapid) sau al bradicardiei (ritm cardiac prea lent).

Senzorul de temperatură şi Fitbit Premium

Dincolo de a putea detecta afecţiuni ale inimii cum ar fi AFib, Fitbit cumulează şi interpretează date medicale care te pot ajuta să descoperi tendinţe şi schimbări ale stării tale generale. Noul senzor de temperatură poate detecta schimbări ce pot indica febră, boală, sau apropierea menstruaţiei. Atâta timp cât porţi ceasul şi în timpul nopţii îţi poţi măsura variaţia temperaturii de la nivelul pielii pentru a observa modul în care aceasta evoluează.

Opţiunea Premium îţi dă posibilitatea de a monitoriza şi ritmul respiraţiei (respiraţii medii pe minut), ritmul cardiac în repaus (indicator al sănătăţii cardiovasculare), variaţiile ritmului cardiac (între bătăile inimii), variaţii ale temperaturii la nivelul pielii (cu ajutorul senzorului de temperatură şi a altor senzori existenţi pe device.

Dacă eşti membru Premium şi ai un ceas compatibil, poţi vedea aceşti indicatori zilnic şi poţi observa impactul lor asupra organismului. Utilizatorii de smartwatch vor avea acces şi la detalii despre nivelul oxigenului din sânge în timpul nopţii. Există o serie de feţe de ceas SpO2 care îţi pot arăta nivelul SpO2 din noaptea precedentă şi media generală din timpul nopţii - toate acestea pentru a putea detecta posibile schimbări ale stării tale generale.

Alte funcţii şi design

Fitbit Sense reuneşte toţi indicatorii-cheie de sănătate şi fitness existenţi şi la celelalte smartwatch-uri, la fel ca şi opţiunile smart: GPS integrat, peste 20 de modele de exerciţii, monitorizare automată a exerciţiilor SmartTrack, nivelul şi scorul cardio-fitness, monitorizare avansată a somnului. Ai parte inclusiv de un speaker integrat şi microfon pentru a răspunde la apeluri, mesaje vocale, dar şi plăţi contactless, mii de aplicaţii şi feţe de ceas. Ceasul are o autonomie de aproximativ 6 zile.

Materialele din care este realizat ceasul sunt aluminiu şi oţel inoxidabil, care oferă un aspect îngrijit şi high-tech. Noile curele sunt flexibile şi confortabile, având un sistem de închidere care permite schimbarea lor foarte uşor. Dispozitivul în sine combină elemente de sticlă şi metal, fiind rezistent la apă până la 50m.

Nucleul biosenzorului din interior adăposteşte cel mai mulţi senzori existenţi până acum într-un dispozitiv Fitbit.

Ecranul AMOLED este mai mare şi are un senzor special care poate reduce automat intensitatea luminii pentru ca informaţiile să poată fi văzute uşor. De asemenea, există opţiunea de ecran pornit permanent (always-on).

Fitbit Sense are o rezoluţie mai bună şi răspunde mai repede la comenzile utilizatorului. S-au introdus widget-uri noi, iar notificările şi aplicaţiile pe ecran au un design îmbunătăţit astfel încât utilizatorii să îşi poată personaliza modul în care văd informaţiile pe ceas, pot alege shortcuts şi multe altele.

Fitbit Sense va fi disponibil la preţul de 1649 RON pentru culorile carbon/graphite stainless steel şi lunar white/soft gold stainless steel, de la finalul lunii septembrie. Accesoriile pentru el vor fi disponibile într-o varietate mare de culori şi materiale, cu preţuri începând de la 149 de RON. Fitbit Sense şi aplicaţia Fitbit Premium pot fi utilizate în limba română.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările