Gadget

articolul anterior articolul urmator

Fitbit Versa Lite - Preţ mai mic, aceeaşi performanţă (TECH REVIEW)

0
22 Apr 2019 19:06:37
Autor: Andrei Brînduşescu

Versa Lite este fratele mai mic al smartwatch-ului Fitbit Versa, o versiune care ”sacrifică” două butoane pentru un preţ mai mic şi aceeaşi performanţă.

Singura diferenţă vizuală dintre Fitbit Versa şi Versa Lite este reprezentată de lipsa celor două butoane din partea dreaptă a ceasului. Doar butonul din stânga este prezent pe Versa Lite, care are un display de 1,34 de inci, cu o formă pătrată şi cadru de aluminiu.

În cutie vei găsi ceasul, încărcătorul USB, manualul şi o curea specială pentru cei care au încheieturile mai mari. Design-ul lui Versa Lite este superb – nu este un ceas foarte mare, care să iasă în evidenţă, ba chiar dimpotrivă. Este perfect pentru orice tip de încheietură, are un aspect frumos şi discret.

Singurul lucru care ar putea fi deranjant pentru unii este inscripţia numelui companiei, poziţionată sub display. Nu a fost însă şi cazul meu. 

Versa Lite este disponibil în patru culori diferite: alb, lila, albastru sau roz, iar eu l-am testat pe primul dintre acestea.

Deşi este alb, ceasul este destul de uşor de întreţinut. Cureaua din plastic este confortabilă şi poate fi curăţată cu uşurinţă, iar pentru cei foarte preocupaţi de fashion, pot garanta că varianta albă completează bine atât outfit-urile de zi cu zi, cât şi pe cele mai elegante.

Versa Lite este extrem de uşor de folosit, chiar şi pentru cei care iau pentru prima dată contact cu un smartwatch.  Butonul din stânga are doar trei funcţii: aprinderea ecranului, stingerea sa şi acţionează şi ca un buton de ”Back” în momentul în care te afli în meniul smartwatch-ului.

Cu ajutorul swipe-urilor, poţi accesa diferitele funcţii ale lui Versa Lite. Dacă dai swipe în stânga, vei intra în meniul principal al smartwatch-ului, în timp ce un swipe în sus îţi va arăta statisticile tale – paşi, bătăile inimii, cât timp ai dormit şi câte zile ai fost activ în săptămâna respectivă. Va trebui însă să ai puţină răbdare, pentru că ecranul statisticilor va apărea mai greu, până se sincronizează datele.

De asemenea, poţi coborî şi bara de notificări pentru a vedea ultimele mesaje sau mail-uri primite. Poţi configura ceasul astfel încât să primeşti notificări numai de la aplicaţiile care te interesează.

Pe partea de tracking Versa Lite excelează, acest lucru nefiind o surpriză. Fitbit este lider în domeniul trackerelor, şi nici aici nu greşeşte. Paşii şi bătăile inimii sunt exacte, iar ceasul poate înregistra momentul în care adormi şi cât timp te-ai odihnit. 

Smartwatch-ul oferă mai multe opţiuni de exerciţii, de la alergare până la ridicare de greutăţi, însă are o problemă – nu are GPS, astfel încât, pentru monitorizarea corectă a activităţii, va trebui să ai telefonul cu tine. Evident, poţi folosi şi aplicaţia Strava, pentru a monitoriza ruta pe care ai parcurs-o.

În meniu poţi găsi şi funcţia de ”Relax”, pe care o recomand cu căldură, mai ales în zilele stresante. Timer-ul şi alarma pot fi şi ele utile, deşi pe primul nu am avut ocazia să îl folosesc, iar cea de-a doua nu reuşeşte să mă trezească foarte uşor – mă rog, eu mai şi folosesc 3 alarme diferite, deci în cazul acesta e probabil vina mea.

Mai menţionez şi feţele diferite ale ceasului, care pot fi setate din aplicaţia Fitbit. Opţiunile sunt multe şi variate, lucru care îmi place. Mare atenţie însă, nu toate sunt gratuite, iar câteva dintre ele pot fi modificate în diferite feluri, în funcţie de preferinţele tale.

E greu să spun ce îmi place cel mai mult la Fitbit Versa Lite: design-ul, funcţiile sale sau faptul că este cu adevărat un model Lite al unui produs de top, venind cu toate funcţiile importante ale lui Fitbit Versa, acelaşi design şi un preţ mai scăzut, de 160 de euro.

Lipsa NFC-ului şi a unui GPS integrat sunt principalele lucruri de care te-ai putea plânge, însă dacă nu eşti genul de persoană care să fie deranjată de faptul că nu poţi plăti cu ceasul sau de cele aproximativ 300 de grame ale telefonului când ieşi la alergat, Versa Lite ar putea fi un smartwatch atractiv.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii