Gadget

articolul anterior articolul urmator

Forţele Aeriene ale SUA folosesc o nouă armă pentru a elimina drone

5
24 Jun 2019 14:06:11
Autor: Andrei Brînduşescu
Captura via YouTube
Captura via YouTube

Denumită THOR (Tactical High Power Microwave Operational Responder), noua armă a americanilor poate fi implementată în bazele SUA din întreaga lume.

THOR a fost dezvoltată de către Laboratorul de Cercetare al Forţei Aeriene din SUA, la baza aeriană Kirtland din Albuquerque, New Mexico. Scopul armei este de a doborî drone multiple prin utilizarea unor rafale scurte de microunde de putere mare, menite să dezactiveze dispozitivele în timpul zborului.

Arma poate fi staţionată la bazele militare americane din întreaga lume, şi este capabilă să doboare un număr mare de drone de la distanţe mai mari decât ar putea gloanţele sau plasele.

Laboratorul de cercetare care a dezvoltat acest sistem a făcut-o în numai 18 luni, utilizând 15 milioane de dolari. THOR este pornit cu ajutorul unui generator şi poate fi ţinut într-un container de transport, astfel încât poate fi trimis oriunde în lume, şi asamblat în doar câteva ore.

Forţele Aeriene au început testarea armei împotriva unor ţinte pe distanţă scurtă la începutul acestui an, urmând ca sistemul să fie supus unui examinări din partea Departamentului de Apărare înainte ca utilizarea sa la scară largă să fie aprobată. În plus, SUA dezvoltă încă un sistem asemănător, proiectat pentru ţintele aflate la distanţă medie şi lungă, care ar trebui să fie folosit începând cu anul viitor, conform ubergizmo.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

IonIon Codreanu
24.06.2019, 20:11:58

Deschizi televizorul, vezi emisiuni ”științifice” despre armele viitorului, despre războaiele viitorului, despre eroismul cu care au fost omorâți zeci de milioane de oameni în războaiele trecute. Aproape zilnic și aici citesc despre ultimele arme ale unora sau ale altora. Ca și cum toate astea n-ar fi rezultatul imensei noastre prostii, a lipsei de educație, a primitivismului, ci ar veni de undeva, din Spațiul Cosmic și nu am putea face nimic împotrivă. Mi se pare uluitor și în același timp îngrozitor să văd cum zeci de milioane de oameni se pregătesc să se omoare reciproc, numind asta - culmea idioțeniei - eroism!

+1 (1 vot)
_wakki m
24.06.2019, 23:22:00

da, glorificarea armelor și războiului parcă ar fi programul televiziunii Pervîi Kanal dar la ei e corect și justificat, la alții nu

+2 (4 voturi)
IonIon Codreanu
25.06.2019, 09:14:08

De ce inventezi? Nici o glorificare a războiului nu este normală, ORIUNDE s-ar face, este evident în textul meu! Am văzut-o pe ecranele nostre în tinerețe. Acum o văd exact la fel în Occident. Chiar nu pricepi un text simplu, cel pe care l-am scris? Sau, pe tine te fascinează moartea adusă de războaie! Că altfel nu s-ar omorî zeci de milioane de oameni unii pe alții, de bună voie! În război, care înseamnă nebunie în masă! Toată lumea ”se luptă” cu răul, răul fiind totdeauna, desigur cei din față! Această manipulare idiot de ieftină, invadează mințile a zeci de milioane! Ești, fără nici o îndoială printre ei.

Galeriu Crestinu
25.06.2019, 01:13:26

In sfarsit le-a venit mintea la cap.....o noua arma cu care sa-si elimine propriile drone afurisite cu care fac numai rele pe tot pamantul...

-1 (1 vot)
A4___ A4___
25.06.2019, 23:16:07

Galeriule:)))) da dronele astea "maika" au suflet gand sau le actioneaza niste ipochimeni numiti oameni:?:)