Gadget

articolul anterior articolul urmator

FOTO Eye Tribe e un gadget fascinant - controlezi tehnologia doar cu ochii

0
5 Mar 2014 15:30:09
Autor: Vlad Andriescu
Eye Tribe la MWC 2014 FOTO Adevărul
Eye Tribe la MWC 2014 FOTO Adevărul

La MWC 2014 de la Barcelona un producător danez a adus un gadget fascinant, deşi încă în faza iniţială a dezvoltării. The EyeTribe e un dispozitiv care-ţi urmăreşte privirea şi te lasă să controlezi gadgetul cu ea.

Eye Tribe mi s-a părut un gadget interesant şi cu adevărat revoluţionar, iar acesta va evolua în perioada următoare, odată cu miniaturizarea lui. Ce face? Se montează pe tablete, calculatoare sau laptopuri şi îţi permite controlul cu ochii.

Varianta pe care am testat-o eu la standul Eye Labs era una beta, aşadar funcţiona doar cu câteva aplicaţii făcute de către danezi. Dar scopul lor, după cum mi-au spus, e să atragă dezvoltatori care să ia gadgetul şi să modifice sistemele pentru a putea să-l facă mai compatibil. De asemenea, noi funcţii ar putea fi adăugate. Controalele sunt limitate momentan la cele impuse de către Eye Tribe. Într-un fel sau altul, e acelaşi sistem pe care-l foloseşte Google la ochelarii Glass - dă gadgetul dezvoltatorilor şi lasă-i să facă ce vor.

În momentul când va ajunge pe piaţă, Eye Tribe va costa 100 de dolari. Danezii mi-au spus că sistemul e construit pentru Android, Mac, Windows şi tablete cu Windows, dar speră să îl facă un pic mai mic. De exemplu, ar putea fi foarte bun pentru a citi pe tablete, dacă ar fi mai micuţ. Momentan, e şi foarte greu.

Ce am făcut cu Eye Tribe?

Pentru a vedea ce poate face, am luat un Microsoft Surface de la standul Eye Tribe şi am jucat Fruit Slash Ninja. Ei bine, a fost şocant. Prima intenţie e să mişti capul, nu ochii, dar te prinzi rapid. E un exerciţiu foarte interesant să urmăreşti fructele cu ochii şi să le tai.

În momentul când privirea îmi cădea pe fructe, acestea erau tăiate. Ce a fost foarte interesant e că de multe ori, după cum ştiţi, fructele veneau foarte apropiate. Rata de eroare era infimă. Fructe amplasate la câţiva pixeli distanţă erau tăiate în ordinea aleasă de ochii mei.

A fost fascinant să vezi viitorul în faţa ochilor şi dacă Leap Motion e un gadget al viitorului, Eye Tribe e unul al viitorului 2.0. Îmi pot numai imagina câte lucruri se pot face nu numai cu gadgeturile personale, dar cu  maşinile de spălat, aragazele, afişajele urbane, etc.

Cine e EyeTribe?

Eye Tribe a fost fondat în septembrie 2011 de patru studenţi de la Universitatea din Copenhaga. În momentul acesta firma are 15 angajaţi şi investiţii din partea unor firme importante.

Eye Tribe a strâns o investiţie de 1,8 milioane de dolari în 2012 şi acum conduce un proiect de 4,4 milioane de euro, investiţi de către guvernul danez. Proiectul se face împreună cu LEGO şi Universitatea din Copenhaga. Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările