Gadget

articolul anterior articolul urmator

Garmin anunţă lansarea seriei fēnix 7 şi epix, ceasuri smart multisport outdoor

1
19 Jan 2022 15:57:37
Autor: George-Andrei Cristescu
Seria Garmin fēnix 7.
Seria Garmin fēnix 7.

Garmin anunţă noua serie de ceasuri multisport, cu încărcare solară şi GPS -  fēnix 7 – realizată pentru atleţi şi oameni de aventură.

Noua generaţie de smartwatch-uri adaugă funcţiilor celor 5 butoane laterale, un ecran tactil, noi opţiuni de antrenament şi hărţi pentru mai multe continente.

Construit din materiale robuste, precum titan şi safir, seria fēnix propune trei dimensiuni şi a fost redesenată pentru durabilitate, cu anse ranforsate şi protecţii metalice pentru butoane. 

Butoanele de navigare sunt completate de comenzi tactile, pentru uşurinţă în utilizarea hărţilor, mesajelor şi nu numai. Această interfaţă duală aduce intuitivitate şi rapiditate în accesarea hărţilor topo, indiferent de context. În plus, cu introducerea modelelor Solare cu geam Safir, utilizatorii nu mai sunt nevoiţi să aleagă între puterea încărcării alternative şi sticla fără zgârieturi, precum în cazurile anterioare.

Acest upgrade aduce beneficii şi pentru încărcarea solară - o creştere de 200% a duratei de viaţă, în modul smartwatch, între fēnix 6 Solar şi fēnix 7 Solar, datorită creşterii suprafeţei ce captează razele solare. Astfel, modelul fēnix 7X poate oferi până la 5 săptămâni între încărcări, în modul smartwatch, sau 5 zile, în modul GPS. 

Cu fēnix 7X la încheietura mâinii, utilizatorul poate să parcurgă un traseu montan, să instaleze un cort sau să alerge după lăsarea întunericului, apelând la lanterna multi-LED integrată. Când ceasul este setat pe modul de alergare, lanterna se va sincroniza cu cadenţa, alternând între lumina albă şi cea roşie, cu fiecare mişcare de braţ, pentru a oferi vizibilitate alergătorului şi celor ce se apropie.

Instrumentele pentru optimizarea performanţei includ:

  • Real-Time Stamina - pentru evitarea epuizării, Garmin a dezvoltat un sistem de monitorizare a efortului, în timpul alergării sau ciclismului;
  • Visual Race Predictor este o opţiune de coroborare a informaţiilor din antrenamente anterioare, cu starea fizică actuală, pentru recomandări despre progresul personal;
  • Recovery Time Advisor ia în calcul, după antrenament, intensitatea şi alţi factori (stres, somn, activitate cotidiană) pentru a estima nevoia de repaos până la următoarea sesiune similară ca efort;
  • Daily Workout Suggestions – e un instrument practic ce se ghidează după preferinţele şi statusul de fitness al utilizatorului, cu scopul de a recomanda noi sesiuni de alergare sau pedalat.

     

Seria fēnix 7 aduce frecvenţa L5, pentru mai multă acurateţe în localizare, în zonele cu semnal extrem de slab GPS, pe lângă sistemele de navigaţie clasice Garmin. Toate ceasurile sunt preîncărcate cu hărţile SkiView şi 42.000 de terenuri de golf. De asemenea, permit şi descărcarea hărţilor TopoActive din întreaga lume. Funcţia Up Ahead, potrivită pentru curse afişează locaţii de prim ajutor, curbe, trasee, cu checkpoint-uri personalizate ce indică elevaţie, timpi, etc.

Fēnix 7 are funcţii de sănătate şi wellness precum Pulse Ox, puls la încheietură, monitorizarea respiraţiei şi a stresului, dar şi instrumentele Body Battery, Fitness Age şi Sleep Score, bazate pe starea fizică a purtătorului ceasului. Acestea sunt sincronizate cu aplicaţia mobilă, în statistici actualizate.

Ceasurile smart au integrate şi funcţii de siguranţă – detectarea automată a incidentelor sau declanşarea manuală a unui mesaj de alertă către contactele de urgenţă, oferind localizare real-time. Garmin Pay şi Garmin Playlists (Spotify, Amazon Music, Deezer) nu lipsesc din pachetul de funcţii, datorită magazinului Connect IQ disponibil pe device. Recomandările de aplicaţii pot fi descărcate prin wi-fi fără a fi necesară conectarea la un telefon mobil.

epix este un smartwatch premium multisport, cu ecran AMOLED. Realizat cu un display Corning Gorilla Glass DX şi cadru din oţel inoxidabil, respectiv display din safir şi ramă din titan (pe ediţiile Sapphire). Interfaţa responsive este completată de ecranul tactil pe care se pot selecta antrenamentele preîncărcate.

Modelele disponibile includ fēnix 7S, fēnix 7 şi fēnix 7X, cu opţiunile standard (non-solar), Solar şi Sapphire Solar, cu preţuri pornind de la 3.465 lei. Modelul epix are un preţ de pornire de la 4.455 lei. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Madafaka 2.0
19.01.2022, 16:03:44

Articolul asta e reclama pe fata si totusi nu este marcajul pe nicaieri pus.

Modifică Setările