Gadget

articolul anterior articolul urmator

Google lucrează la o cască de realitate augmentată

0
21 Jan 2022 11:49:32
Autor: News.ro
Cască de realitate augmentată. FOTO Shutterstock
Cască de realitate augmentată. FOTO Shutterstock

Sub numele de cod ​​Project Iris se ascunde un proiect top secret, în cadrul căruia Google îşi dezvolta propria cască de AR, prin care vrea să concureze cu Meta şi, foarte probabil, Apple.

Pentru că Apple lucrează la o cască de AR, Google a decis, ca şi în alte cazuri, că ar fi bine să facă acelaşi lucru. Astfel, conform unor surse anonime citate de The Verge, Google a început să lucreze la propria cască de AR. 

Însă, spre deosebire de Apple, care este la câteva luni distanţă de lansarea pe piaţă, sau de Meta, care are deja mai multe căşti pe piaţă, proiectul Google este abia la început.

Din câte se pare, Google vrea să dezvolte o cască autonomă, care nu va fi legată la un smartphone sau PC, pentru a o ajuta cu procesarea. În schimb, nu este exclus să existe o legătură cloud, pentru ca cel puţin parte din sarcini să fie rezolvate pe serverele companiei.

Sistemul de operare ar putea fi o versiune modificată de Android, iar chipset-ul căştii va fi unul dezvoltat intern. Din dotare nu vor lipsi nici camerele care vor urmări mişcările, însă numărul şi abilităţile acestora rămân, deocamdată, necunoscute.

Din câte se pare, Google ţinteşte anul 2024 pentru lansarea căştii de AR.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările