Gadget

articolul anterior articolul urmator

Huawei Roadshow 2021, expoziţie de tehnologii pentru transformarea digitală a companiilor şi serviciilor publice

1
14 Oct 2021 20:57:12
Autor: Adrian Pogîngeanu
Caravana Huawei 2021.
Caravana Huawei 2021.

Expoziţia „Huawei Roadshow 2021: Light up the future” este prezentă în Bucureşti în perioada 11-15 octombrie printr-o o caravană de demonstraţie tehnologică.

Scopul expoziţiei este de prezenta potenţialul celor mai recente produse de ultimă generaţie şi soluţii tehnologice dezvoltate de Huawei pentru a ajuta companiile şi organizaţiile din diferite sectoare de activitate în procesul lor de transformare digitală.

An de an, din ce în ce mai vizibil, tehnologia devine elementul care face diferenţa pe o piaţă competitivă. Mai mult, maturitatea digitală a devenit unul dintre factorii fundamentali care vor determina poziţionarea diferitelor economii în contextul internaţional. 

Caravana mobilă Huawei Roadshow 2021 se împarte în două unităţi şi oferă soluţii pentru o multitudine de aplicaţii din zonele Data Center, Energie, Transport, Educaţie şi sănătate inteligentă, Servicii financiare şi Furnizori de servicii de internet (ISP).

Prima unitate prezintă studii de caz bazate pe AI, Ultra Automatizare, Hardware, Intelligent Multi-Cloud Communication, Differentiated Experience şi integrează de asemenea o soluţie pentru minerit inteligent, mai exact un sistem care permite ca un excavator să fie manevrat de la distanţe de mii de kilometri printr-o reţea 5G. 

A doua unitate demo se concentrează pe soluţii pentru un mediu armonios, învăţământ la distanţă, şi nu în ultimul rând, aplicaţii VR.

Prezentare soluţie Huawei pentru surse on site, model Huawei ESM-48100B1.

O soluţie Huawei de a introduce diverse tipuri de conţinut video în timpul apelurilor în aşteptare - Video RBT*. Opţiunea poate fi folosită pentru afaceri, informare publică sau entertainment. Pe scurt, în timpul ce apelezi pe cineva, pe ecranul smartphone-ului apare un clip video cu un anumit continut. 

Conţinutul poate consta în informaţii despre persoana sau afacerea la care suni, informaţii despre situaţia dintr-o zonă geografică, dacă suni la un număr de urgenţă. De asemenea poate fi un videoclip muzical sau alt conţinut distractiv. 

Ecran inteligent Huawei IdeaHub Pro 65” , pentru afaceri, şcoală şi instituţii publice. Înglobează funcţiile unei table de scris, unui proiector şi echipamentelor profesionale de conferinţe video.

Folosire industrială complet automatizată şi controlată prin 5G în diverse scenarii de utilizare: administrare depozite de marfă, porturi inteligente, control de la distanţă şi lucrul cu macarale.

Toate soluţiile prezentate sunt complet funcţionale în China, iar în ţara vecină, Ungaria, funcţionează o macara controlată prin 5G, e un proiect în desfăşurare. Când vor fi aceste tehnologii disponibile şi în România? Depinde când şi dacă Huawei va primi acreditarea de a partcipa la infrastructura reţelelor 5G.

Evoluţiile recente ale unor tehnologiilor precum AI sau robotică, au demonstrat un potenţial extraordinar de dezvoltare durabilă. Însă, riscă şi creşterea inegalităţilor prin crearea de noi divizări digitale între cei care au access la aceste tehnologii şi cei care nu au. 

 


 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

m wakki
14.10.2021, 21:02:31

Vrem să vedem pe ecranele alea inteligente și o aplicație care să afișeze FREE TAIWAN, alta cu FREE HONG KONG și alta cu TIEN AN MEN IUNIE 1989

+10 (12 voturi)
Modifică Setările