Gadget

articolul anterior articolul urmator

Husă pentru telefon care imită pielea umană. La ce foloseşte interfaţa Skin-On VIDEO

0
22 Oct 2019 05:39:06
Autor: Alex Rizea
foto captura youtube
foto captura youtube

O echipă de cercetători a creat o husă pentru telefon care imită pielea umană şi care reacţionează la ciupit, mângâiat şi loviri uşoare, relatează BBC.

Pielea artificială a fost prezentată la cea de-a 32-a ediţie a ACM User Interface Sofware and Technology Symposium (UIST), ce are loc în Louisiana, Statele Unite ale Americii, de inventatorii acesteia, cercetători de la Universitatea din Bristol, Marea Britanie, şi de la Télécom ParisTech şi Universitatea Sorbona, Franţa.

Liderul proiectului, Marc Teyssie, a declarat că îi înţelege pe oamenii care cred că este ceva ciudat, fiindcă şi el crede acelaşi lucru, „proiectul acesta i-a făcut pe oameni să înţeleagă ce este tehnologia şi de ce aceasta este ciudată.”

Husa este formată din două straturi diferite de silicon şi electrozi pentru a trimite comenzi pe care le primeşte interfaţa digitală.

„O strânsoare puternică generează apariţia pe ecran a unui emoji furios, în timp ce gâdilarea pielii determină afişarea unui emoji râzând, iar lovirea uşoară, un emoji surprins", a declarat Marc Teyssier.

Tehnologia poate fi folosită pe o varietate destul de mare de dispozitive: de la telefoane mobile, smartwatch-uri, smart glasses sau pot fi aplicate şi pe touchpad-urile laptopurilor.

Materialele folosite pentru o husă costă aproximativ 5 lire.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii