Gadget

articolul anterior articolul urmator

IKEA aduce pe piaţa din România două purificatoare şi un senzor pentru calitatea aerului. Specificaţii şi preţuri

1
23 Oct 2021 18:56:40
Autor: George-Andrei Cristescu
Purificator de aer de la IKEA STARKVIND.
Purificator de aer de la IKEA STARKVIND.

IKEA aduce pe piaţa din România două purificatoare de aer, STARKVIND şi FÖRNUFTIG, plus un senzor pentru calitatea aerului, VINDRIKTNING.

STARKVIND, cel mai nou purificator de aer de la IKEA, are un design vertical şi poate fi achiziţionat în două versiuni, un model integrat într-o masă sau un model de sine stătător care poate fi poziţionat pe podea. 

STARKVIND filtrează până la 99,5% din particulele de praf şi alţi alergeni aeropurtaţi şi pot curăţa aerul din camere cu dimensiunea de până la 20 de metri pătraţi. În cazul zonelor mai mari, două purificatoare de aer sunt potrivite pentru a îmbunătăţi calitatea aerului interior din locuinţă.

STARKVIND poate fi utilizat atât în modul automat datorită senzorului de calitate a aerului încorporat, care măsoară particulele (PM2.5), ceea ce înseamnă că reglează viteza ventilatorului după cum este necesar, cât şi în modul manual, prin care utilizatorul poate porni, opri şi regla setările, în funcţie de ceea ce îţi doreşte.

Cea mai mică dintre cele cinci viteze diferite ale ventilatorului este suficient de silenţioasă pentru a fi folosită în timpul somnului, în timp ce setarea cea mai mare şi mai eficientă are o rată de purificare a aerului (CADR) de 240 m3 / h, cu filtrele de particule şi de gaz instalate. Este necesar ca utilizatorii să se asigure că purificatorul de aer este plasat acolo unde fluxul de aer nu este blocat de alte obiecte.

Purificatorul de aer STARKVIND poate fi conectat la aplicaţia IKEA Home (este necesar un gateway TRÅDFRI), ceea ce îl face uşor de controlat şi personalizat. În aplicaţie, poate fi controlată viteza ventilatorului, se poate seta un blocaj de control, poate fi monitorizată calitatea aerului şi pot fi setate temporizatoarele.

Informaţii pe scurt:

 • parte a gamei inteligente IKEA Home, care permite controlul prin intermediul aplicaţiei inteligente IKEA Home dacă este conectat la gateway-ul TRÅDFRI;

 • capacitate de purificare a aerului a ununui spaţiu până la 20 m² ;

 • cinci viteze manuale ale ventilatorului;

 • mod automat cu un senzor încorporat care controlează viteza ventilatorului prin detectarea particulelor (PM2.5) din aer.

 • rata de livrare a aerului curat (CADR): 260 m³ / h (masă laterală) şi 270 m³ / h (independent) în viteza 5 numai cu filtru de particule; 240 m³ / h (masă laterală şi independentă) la viteza 5 cu filtre de particule şi gaze;

 • filtru pentru îndepărtarea particulelor;

 • filtru pentru curăţarea gazelor (vândut separat; cu excepţia Chinei, unde este inclus);

 • nivel de zgomot: 24-53 dB (China: 30-61 dB (A));

 • consum de energie: 2 W – 33 W;

 • indicaţie de verificare a filtrului;

 • funcţie de control-blocare;

 • model de masă laterală - disponibil în furnir sejar alb sau maro închis, cu picioare din lemn masiv;

 • model de podea - disponibil în versiunile alb-negru.

Purificatorul de aer FÖRNUFTIG este o soluţie accesibilă de îmbunătăţire a calităţii aerului. Toate purificatoarele de aer FÖRNUFTIG conţin un prefiltru în partea din faţă, din material textil, care captează particule mari precum praful şi părul şi pot fi curăţate cu un aspirator. În interior există un filtru înlocuibil pentru îndepărtarea particulelor. Filtrul de particule absoarbe aproximativ 99,5 % din particulele mai mici din aer, cum ar fi praful şi polenul până la PM 2,5 (2,5 µm dimensiune a particulelor). 

Poţi adăuga un filtru înlocuibil pentru curăţarea gazelor, care este un filtru cu cărbune activ care vizează poluanţii gazoşi, cum ar fi formaldehida, din produsele de curăţat şi ţesăturile din casă şi, de asemenea, reduce mirosurile neplăcute de la gătit, fum şi alţi COV. Filtrul de particule şi filtrul de gaz nu pot fi curăţate, ele pot fi doar înlocuite.

Purificatorul de aer FÖRNUFTIG vine cu trei moduri de lucru diferite (de mic la mare, 1–3) şi poate purifica aerul în încăperi de până la zece metri pătraţi. Pentru spatii mai mari se pot folosi simultan mai multe purificatoare de aer. 

Cea mai mică viteză este suficient de silenţioasă pentru a fi folosită în timpul somnului. La cea mai mare viteză, purificatorul de aer este mai eficient cu o rată de livrare a aerului curat (CADR) de 120 m3/h atunci când este utilizat atât cu filtre de particule, cât şi cu filtre de gaz. Purificatorul de aer trebuie amplasat acolo unde fluxul de aer nu este blocat de alte obiecte.

Informaţii pe scurt

 • „FÖRNUFTIG” înseamnă „sensibil” în suedeză;

 • rata de livrare a aerului curat (CADR) la cea mai mare viteză a ventilatorului: 120 m3/h (cu atât filtru de particule, cât şi filtru de gaz instalate);

 • viteza de livrare a aerului curat (CADR) la viteza minimă a ventilatorului: 25 m3 / h (cu filtru de particule şi filtru de gaz instalat);

 • nivel sonor la cea mai mare viteză a ventilatorului: 60 dB (cu filtru de particule şi filtru de gaz instalat);

 • nivelul sonor la cea mai mică viteză a ventilatorului: 28 dB (cu filtru de particule şi filtru de gaz instalat);

 • putere maximă: 14 W (cu filtru de particule şi filtru de gaz instalat);

 • greutate netă: 3,05 kg (cu filtru de particule şi filtru de gaz instalate);

Senzorul pentru calitatea aerului, VINDRIKTNING, este conceput pentru utilizare interioară, indicând calitatea aerului în funcţie de particule (PM2,5). Senzorul poate fi conectat uşor la un cablu de alimentare şi poziţionat oriunde în casă.

Se recomandă combinarea cu purificatorul de aer FÖRNUFTIG. 

Informaţii pe scurt:

 • VINDRIKTNING este un senzor de calitate a aerului care măsoară nivelul aşa-numitelor particule PM2.5 din aerul interior;

 • senzorul de calitate a aerului VINDRIKTNING este conceput pentru a fi utilizat în interior. Nu există restricţii speciale privind dimensiunea camerei atunci când o utilizaţi;

 • cablul USB-C şi adaptorul USB se vând separat;

 • aşază senzorul la distanţă de cel puţin 5-10 cm de perete deoarece aerul trebuie să poată circula prin spatele senzorului.

Purificatoarele de aer STARKVIND, FÖRNUFTIG şi VINDRIKTNING sunt disponibile în magazinele IKEA din România, dar şi online.

Purificatorul STARKVIND are un preţ de 599 lei (vertical), respectiv 699 lei (masă). 

Purificatorul de aer FÖRNUFTIG are un preţ de 249 lei.

Senzorul pentru calitatea aerului VINDRIKTNING are un preţ de 50 de lei.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Utilizator Adevărul
23.10.2021, 23:39:35

Comentariu considerat abuziv.

Modifică Setările