Gadget

articolul anterior articolul urmator

iPadOS 15 va îmbunătăţi multitasking-ul

0
8 Jun 2021 08:23:03
Autor: News.ro
Foto Shutterstock
Foto Shutterstock

Apple a prezentat oficial iPadOS 15, sistemul de operare folosit de tabletele companiei, promiţând mai multe îmbunătăţiri de mult aşteptate.

În primul rând, Apple promite un sistem de multitasking mai bun pe iPad-uri, cu trecerea la iPadOS 15. Vor exista o serie de noi pictograme care vor face mai intuitivă folosirea modului split-view, în care două aplicaţii pot fi afişate una lângă alta pe ecran.

Viitoarea versiune de iPadOS va oferi ceea ce Apple numeşte Shelf - un raft pe care aplicaţiile folosite recent vor fi afişate şi care va face mai uşoară schimbarea între acestea.

Unele dintre noutăţile din iPadOS 15 nu sunt decât restanţe pe care Apple ar fi trebuit să le ofere încă de anul trecut.

Posibilitatea plasării libere a widget-urilor pe ecran şi noul App Library (unde vor fi afişate toate aplicaţiile instalate) sunt funcţii pe care iOS 14 le oferă de anul trecut, dar ajung abia acum pe iPad.

Acelaşi este cazul şi noii aplicaţii Translate - aceasta va fi o noutate în iPadOS 15, însă există pe iPhone încă de anul trecut.

iPadOS 15 va permite adăugarea de însemnări paginilor web vizitate în Safari, în cadrul unei noi facilităţi pe care Apple o numeşte QuickNote.

În rest, iPadOS 15 va beneficia de actualizarea aplicaţiilor Apple la fel ca în cazul iOS 15. Una dintre noutăţile interesante aici este SharePlay, o noua funcţie din FaceTime pentru partajarea conţinutului, care realizează sincronizarea acestuia între dispozitivele Apple.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările