Gadget

articolul anterior articolul urmator

Kingston DataTraveler 2000 - Securitate înainte de toate (TECH REVIEW)

0
1 Mar 2021 11:46:40
Autor: Andrei Brînduşescu
Kingston DataTraveler 2000
Kingston DataTraveler 2000

Kingston DataTraveler 2000 este un stick USB construit cu un singur aspect în minte: securitatea şi protecţia cât mai bună a datelor stocate pe el.

Kingston DataTraveler 2000 este probabil cel mai scump stick USB pe care l-am testat vreodată, însă motivul preţului său ridicat este cert imediat ce arunci o privire la el şi observi că pe una din părţi găseşti cifre şi un buton de blocare/deblocare. Avem de-a face aşadar cu un stick USB care funcţionează numai după introducerea unui cod PIN.

Stick-ul este de tip USB 3.1 şi vine cu un breloc ataşat, pentru a putea fi adăugat cu uşurinţă la chei, pentru că datele pe care le vei pune aici cu siguranţă nu pot fi pierdute. Sunt trei LED-uri pe USB, două în partea de sus, indicând dacă acesta este blocat sau deblocat, şi pe care le foloseşti şi pentru schimbarea PIN-ului, şi unul în partea de jos, care indică dacă stick-ul este pornit/oprit şi dacă ai acces la el.

Sunt mai multe variante de stocare: 16GB / 32GB / 64GB / 128GB. Varianta testat de mine e cea de 32GB. Se descurcă suficient de bine din punctul de vedere al vitezei, atingând în CrystalDisk Mark aproximativ 140MB/s la citire şi 40MB/s pe scriere, însă nici viteza şi nici capacitatea de stocare nu sunt motivele principale pentru care ai cumpăra acest stick USB.

DataTraveler 2000 este un produs adresat celor care pun preţ pe securitatea fişierelor lor şi cei care au nevoie să ştie că acestea sunt protejate. Mă refer aici la oameni care lucrează în agenţii guvernamentale, sau ocupă posturi importante în companii, eventual unde se lucrează cu diferite proiecte ale căror detalii nu trebuie să „iasă” înainte de vreme. La asta se pricepe cel mai bine acest stick USB, fiind şi certificat IP57 pentru rezistenţă la praf şi apă.

Pe spatele plasticului în care vine Kingston DataTraveler 2000 vei găsi şi instrucţiuni în legătură cu deblocarea sa, precum şi cum poţi seta un nou PIN (pentru că nu vei vrea să îl păstrezi pe cel default, în mod evident). Are parte de criptare completă AES-256 XTS şi oferă o experienţă completă pentru cei care vor să fie siguri că datele lor sunt păstrate ascunse.

Pe piaţa din România preţul Kingston DataTraveler 2000 variază între 300 lei şi 1000 de lei, în funcţie de stocare.


Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările