Gadget

articolul anterior articolul urmator

Ledger Nano S vs Ledger Nano X: Uite cum trebuie să alegi wallet-ul crypto Ledger

0
Articol publicitar
21 Jun 2022 10:25:43
Autor: ADH

Vrei să-ţi cumperi un crypto wallet şi nu ştii pe care să-l alegi? Portofelele hardware Ledger sunt 100% securizate, suportă peste 5.500 de criptomonede şi NFT-uri şi sunt uşor de folosit de către utilizatorii începători şi avansaţi. Iată ce trebuie să ştii înainte de a lua o decizie cu privire la achiziţionarea unui Nano S sau Nano X.

 

În ceea ce priveşte investiţiile în criptomonede, diferenţa de câţiva zeci de dolari regăsite între wallet-urile de la Ledger nu trebuie să reprezinte un factor de decizie. Principalul lor scop este să-ţi protejeze investiţia, iar la capitolul securitate, cele două variante sunt la fel de bune din acest punct de vedere. Aşadar, totul ţine de preferinţe.

Nano S este pretabil pentru un investitor care nu face trading şi deţine doar câteva criptovalute. Anumiţi utilizatorii sun de părere că acesta este mai potrivit pentru fete, deoarece este disponibil în mai multe culori decât modelul premium (care vine doar negru mat).

Nano S poate reprezenta soluţia ideală pentru a-i face un cadou unui copil, în sensul de a-i cumpăra crypto, de a salva datele pe Ledger şi apoi să i-l faci cadou peste câţiva ani, la majorat. Cine ştie, poate până atunci, valoarea criptomonedei alese va creşte exponenţial.

Cert este că, wallet-ul Ledger Nano S este un produs accesibil, care continuă să aibă utilitate, chiar dacă nu oferă capacităţi deosebite, în comparaţie cu modelele mai avansate.

Nano X este adresat pasionaţilor care investesc deseori în proiecte şi ICO-uri, celor care fac trading sau a celor care deţin un portofoliu variat, fiind mult mai potrivit pentru acest tip de dinamică, datorită dotărilor suplimentare – bucurându-se de mobilitate şi conectivitate superioară.

Nano X cântăreşte 34 de grame, cu 13 grame mai mult decât Nano S, are un ecran cu o rezoluţie mai bună (128x64, faţă de 128x32), iar cele două butoane sunt amplasate în stânga şi dreapta ecranului, şi nu deasupra lui (cum este cazul la modelul S). Modelul premium, care este aproape de două ori mai scump, este dotat cu o baterie care dispune de o autonomie de până la 8 ore în modul standby şi poate fi conectată la laptop, tabletă sau smartphone prin Bluetooth, fără cablu, în timp ce modelul Nano S funcţionează numai atunci când este conectat prin USB.

Deşi este adevărat că hackerii caută deseori să exploateze vulnerabilităţile conexiunilor de tip Bluetooth, Ledger susţine că tehnologia Bluetooth Low Energy a Nano X este sigură, deoarece cheile private nu părăsesc niciodată cipul securizat, iar conexiunea Bluetooth este criptată de la un capăt la altul pentru a proteja confidenţialitatea utilizatorilor.

Chiar şi în eventualitatea în care un infractor cibernetic ţi-ar intercepta comunicarea prin Bluetooth, acesta nu ar putea obţine cheile private şi nici nu ar putea confirma tranzacţiile pe care nu doreşti să le trimiţi – lucru care se poate face numai prin apăsarea fizică a butoanelor de pe dispozitivul Ledger. În orice caz, producătorul a creat o setare pentru utilizatori, permiţându-le oricând să dezactiveze conectivitatea Bluetooth pe Nano X.

Numai Nano X poate fi conectat la iPhone, iPad şi la alte dispozitive pe care rulează sistemul de operare iOS. Dacă pe Nano S pot fi instalate cel mult 6 aplicaţii separate de Wallet, pe lângă aplicaţia nativa Ledger Live, pe Nano X limita este de 100 de aplicaţii suplimentare, acesta din urmă având un spaţiu de stocare mult mai mare decât modelul entry-level.

Nano S foloseşte un cablu Micro-USB pentru conectivitate, în timp ce Nano X este dotat cu port USB-C. În plus, utilizatorii Ledger Nano X primesc şi acces către o platformă de crypto exchange dedicată, unde pot efectua tranzacţii direct din aplicaţia Ledger Live.

Tot nu ştii ce să alegi? Ei bine, cea mai bună variantă este să optezi pentru promoţia Backup Pack, care include un Nano X şi un Nano S, beneficiind de livrare gratuită şi de un discount de 50% la produsul mai ieftin!

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările