Gadget

articolul anterior articolul urmator

Lenovo Yoga Tab 2 - o tabletă care poate să facă mai mult decât să taie brânză

0
20 Jan 2015 10:21:39
Laboratorul Darwin
Lenovo Yoga Tab 2 poate tăia brânză
Lenovo Yoga Tab 2 poate tăia brânză

Pentru  a vinde o tabletă pe Android producătorii actauali  trebuie într-adevăr să prezinte ceva unic. Oricâte Android-uri nu ar sta pe rafturi, cu toţii tragem cu coada ochiului spre iPad-uri. Lenovo încearcă pentru  a 2a oară sa ne îndrepte ochii spre o tabletă de-a lor mai neobişnuită,  una care o poţi anina în cuier, şi cu care poţi şi brânza să tai

Seria Yoga Tab de anul trecut a atras multe priviri datorită design-ului unic, care se începea foarte îngust dintr-o parte şi ajungea sub formă de tub la celălalt capăt.  Tableta este pe jumate făcută din metal şi pe jumate din plastic. Partea de jos tinde să se zgârâie cu timpul, aşa ca am luat la plimbare şi o husă, cică tot de la lenovo. Foarte comodă apropo, şi dacă vi se pare ca Yoga arată prea simplu, husa o să îi redea o altă nuanţă.

Avantaje Lenovo Yoga Tab 2

Ecranul de la prima generaţie nu era din cele mai bune , o rezoluţie joasă şi doar 149 ppi, acum în schimb avem un FULL HD  cu 224ppi care se poziţionează la nivelul tabletelor de top de la Samsung şi Apple.  Imaginea este generată de o matrice IPS ce oferă unghiuri de vizualizare bune şi culori bine balansate. Totodată  diagonala de 10,1 este ceva mai mare decât la restul tabletelor de pe piaţă, aţa că experienţa de la vizionatul filmelor e ceea ce trebuie.

Următorul avantaj care face din Yoga o tabletă perfectă pentru multimedia este desigur kickstand-ul, care îţi permite să priveşti filme sau să navighezi pe net foarte comod, indiferent că ţii tableta într-o mână sau pe burtă. Mai nou, aceasta poate fi atârnată de un cui .

Dacă tot vorbim despre o tabletă foarte bună pentru privit filme, navigare online, păi autonomia nu ar trebui să fie o problemă. Datorită unui tub mare, cei de la Lenovo au reuşit să înghesuie acolo 2 baterii care împreună au 9600 mAh şi pot ţine tableta în funcţiune 3 zile fără probleme.

Dezavantaje Lenovo Yoga Tab 2

Mă aşteptam să văd ceva mai multă performanţă pe acest model. Înăuntru avem un quad core de la Intel, care din păcate nu inspiră atât de multă încredere, poate pentru că practic nimeni nu foloseşte procesoare de la Intel pe tablete. Memoria operativă e de 2GB iar cea internă de 16GB + un card micro SD de până la 64. Tot în spate, lângă slotul pentru SD se află şi cartela SIM la versiunile 3G.

Revenind la performanţe, acestea în combinaţie cu sistemul frânează, operaţiunile foarte rapide  şi dorinţa de a deschide cât mai rapid totul, va crea o senzaţie că pe alocuri tableta nu îşi face treaba, chiar şi în jocuri.

Totodată, aici a apărut un fel de regim multi- window ,unde poţi adăuga până la 4 ferestre şi cel mai interesant este că sunt foarte uşor de ajustat. Nu este chiar interesant faptul că această funcţie este suportată de doar câteva aplicaţii.

Camera din faţă şi spate au fost plasate la Yoga Tab 2 exact în cele mai incomode locuri, spre exemplu la cea din spate, daca ai standul desfăcut, acesta va intra în cadru. Iar dacă la cea din spate cam nu prea era loc unde o pune, atunci faptul că cea din faţă stă într-o margină, nu îl pot explica nicicum… Despre calitatea lor… mă rog, e o tabletă. Pentru fotografiat cărţi de vizită şi vorbit pe Skype, sunt ok.

Concluzii Lenovo Yoga Tab 2

Tragem linia deci şi avem o astfel de tabletă, cam înceată, multe bug-uri, care vor irita power userii deprinşi ca totul să se deschidă înainte să apese. În schimb avem un design combinat cu utilitate care nu se aseamănă cu nici o tabletă de pe piaţă. Nu ştiu de ce, dar la prima generaţie nu dădeam atâtea laude acestui stand, acum însă, după ce am folosit mai multe tablete fără astfel de posibilitate îmi dau seama că într-adevăr prinde bine.

Sperăm că măcar la anul să găsim un procesor mai bine optimizat cu sistemul, în rest, e bună treaba.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările