Gadget

articolul anterior articolul urmator

Mătănii smart de la Vatican. Cum încearcă Sfântul Scaun să atragă tinerii către Biserica Catolică

0
17 Oct 2019 18:17:50
Autor: Andrei Brînduşescu
FOTO Vatican News
FOTO Vatican News

Vaticanul a anunţat lansarea unor mătănii care se pot conecta la aplicaţia Click to Pray, aplicaţia oficială a misiunii de rugăciune a Papei.

Lansarea vine exact la timpul potrivit, octombrie fiind considerată luna mătăniilor de către credincioşii catolici. Mătăniile se numesc oficial ”Click to Pray eRosary”, pot fi purtate ca o brăţară, şi au şi o cruce inteligentă, care recunoaşte momentul în care persoana care le poartă îşi face semnul crucii, şi începe sesiunea de rugăciune.

Credincioşii au trei opţiuni de mătănii diferite: standard, contemplative şi tematice. Cele din urmă vor fi actualizate pe tot parcursul anului. Mătăniile smart ţin evidenţa rugăciunilor realizate şi arată progresul pe care îl face utilizatorul, pe parcursul rugăciunii.

Mătăniile smart fac parte din proiectul Worldwide Prayer Network al Papei, care are scopul de a îmbina tradiţiile spirituale ale Bisericii Catolice cu cele mai noi avansuri tehnologice, conform Vatican News. Ele sunt disponibile credincioşilor pentru suma de 110 dolari.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii