Gadget

articolul anterior articolul urmator

Microsoft şi Huawei au reluat legăturile comerciale

0
28 Nov 2019 15:09:41
Autor: Andrei Brînduşescu

Laptop-urile Huawei vor putea veni din nou cu Windows ca sistem de operare, după ce Microsoft a primit o licenţă care îi permite să exporte software către gigantul din Shenzhen.

”Pe 20 noiembrie, Departamentul de Comerţ al Statelor Unite a aprobat cererea Microsoft pentru o licenţă de exportare a software-ului către Huawei”, a declarat un reprezentant al companiei americane pentru Bloomberg.

Astfel, Microsoft a început să vândă din nou licenţe de Windows şi Office companiei din Shenzhen, care va putea introduce iar sistemul de operare pe laptop-urile sale din gama Matebook.

Huawei a trebuit să amâne lansarea unui nou laptop, prevăzută pentru CES Asia, însă acum este foarte posibil ca acesta să îşi facă apariţia în viitorul apropiat. La fel de importantă este şi posibilitatea de a lucra în cloud-ul Microsoft Azure al gigantului american, pe care Huawei l-a mai folosit în trecut.

Decizia de pe 20 noiembrie, salutată de industria semiconductorilor

Asociaţia Industriei Semiconductorilor (SIA), reprezentând conducerea SUA în cercetarea, proiectarea şi producţia de semiconductori, a publicat pe 20 noiembrie o declaraţie din partea preşedintelui SIA şi a directorului executiv John Neuffer cu privire la aprobarea licenţelor pentru exporturile către Huawei:

„Salutăm aprobarea de către administraţie a licenţelor de export pentru tehnologiile comerciale pentru semiconductoare care nu prezintă probleme de securitate naţională. Vânzările acestor produse comerciale fără caracter sensibil contribuie la asigurarea competitivităţii industriei semiconductorilor din SUA, care este esenţială pentru securitatea naţională. Sperăm ca aprobările licenţelor să continue să se desfăşoare în mod adecvat şi în timp util.”

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii