Gadget

articolul anterior articolul urmator

Microsoft a lansat cel mai mare update de până acum pentru Windows 10

6
18 Oct 2017 10:29:02
Autor: News.ro
Foto: WindowsCentral.com
Foto: WindowsCentral.com

Windows 10 Fall Creators Update, al patrulea update important pe care cea mai nouă versiune de Windows îl primeşte, este disponibil începând de astăzi. Testată de către cei de la Microsoft încă din luna aprilie, noua actualizare aduce o serie întreagă de noutăţi şi îmbunătăţiri.

În fruntea acestei liste se află ceea ce compania americană numeşte Windows Mixed Reality. Windows Mixed Reality este suportul software pe care Microsoft îl adaugă în Windows 10 pentru ca propria platformă să poată fi folosită pentru realitatea mixtă (o combinaţie între mediul real şi cel virtual). 

Utilizatorii de Windows 10 vor putea folosi pentru jocurile şi aplicaţiile de realitate mixtă căştile pe care producătorii de hardware se vor înghesui să le vândă în perioadă următoare. Noul update marchează şi debutul unui nou design, numit Fluent Design, pe care Microsoft vrea să-l aplice sistemului de operare şi aplicaţiilor proprii şi care, speră compania americană, să fie adoptat şi de ceilalţi dezvoltatori software.

Windows 10 Fall Creators Update aduce o serie de actualizări şi pentru aplicaţiile Microsoft care sunt incluse în sistemul de operare. În fruntea listei se află aplicaţia Photos, care permite acum manipularea imaginilor cu ajutorul filtrelor şi a efectelor 3D.

Alte noutăţi sunt posibilitatea închiderii PC-ului prin comenzi vocale, posibilitatea plasării pe taskbar a contactelor şi site-urilor favorite, monitorizarea performanţei plăcii grafice în Task Manager şi un set nou de emoji care nu putea să lipsească.

Noua actualizare promite şi o securitate mai bună, cu o protecţie superioară pentru din ce în ce mai răspândiţii malware de tip ransomware. Windows 10 Fall Creators Update va fi livrat prin intermediul funcţiei de actualizate automată în cursul următoarelor luni. Cei care nu sunt dispuşi să mai aştepte îl pot descărca şi instala manual de aici.

Lista tuturor noilor capabilităţi aduse de Fall Creators Update se regăseşte aici.
 
Mai multe informaţii despre modul în care se poate downloada actualizare, aici.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

radu bradeanu
18.10.2017, 19:41:36

De fapt nimic util sau interesant, poate doar legat de siguranță.Multă agitație pt. nimic poate cel mult pt copii preșcolari.

-3 (5 voturi)
Utilizator Adevărul
20.10.2017, 11:56:39

Comentariu considerat abuziv.

b. e.
20.10.2017, 18:49:38

Este vorba de un update, nu de un nou OS.

Geo Geo
20.10.2017, 11:58:06

Bravo si felicitari Microsoft pentru acest Update. Like.

+1 (1 vot)
Sam aadil
8.08.2019, 07:34:56

the photo

Vezi toate comentariile (6)

Modifică Setările