Gadget

articolul anterior articolul urmator

Microsoft pregăteşte retuşuri la Windows 8 şi Windows Phone 8

0
3 Feb 2014 13:48:17
Autor: Vlad Andriescu
Windows Phone 8.1 ar putea aduce câteva îmbunătăţiri interesante
Windows Phone 8.1 ar putea aduce câteva îmbunătăţiri interesante

Microsoft pregăteşte generaţia intermediară pentru sistemele de operare Windows 8 şi Windows Phone 8.1. Acestea vor avea îmbunătăţiri aşteptate deja de utilizatori.

Windows Phone 8.1 va fi actualizat cu câteva lucruri deja existente pe piaţă şi care aduc platforma mai aproape de concurenţi.

Potrivit TheWinCentral, cara publică un screenshot, telefoanele vor avea butoane de navigaţie direct pe ecran, pentru a putea permite extinderea acestuia până în marginea telefonului. Acest lucru aminteşte fără îndoială de terminalele cu Android.

De asemenea, Windows Phone 8.1 va avea şi un centru de notificări şi control, atât de aşteptat de utilizatori. Vom putea vedea cine ne-a comentat pe Facebook, cine ne-a sunat şi ne-a lăsat un mesaj. În plus, în centrul de control vom putea să schimbăm volumul soneriei şi muzicii, ceea ce putea fi făcut doar din butoanele laterale.

Nu în ultimul rând, Windows Phone va sosi cu un asistent personal numit Cortana, care va face cam aceleaşi lucruri ca şi Siri.

Windows Phone 8.1 va sosi la conferinţa Microsoft Build din 2-4 aprilie.

Ce aduce anul pentru Windows 8

Sistemul acesta nu este un succes. Pe tablete nu funcţionează aşa cum trebuie, pe laptopuri nu a ajuns la popularitatea dorită, iar Microsoft are nevoie să îl transforme în ceva mai atractiv pentru utilizatori.

Potrivit "The Verge", Windows 8.1 va veni cu modificări discrete la interfaţa "Metro".

În primul rând, pe ecranul principal există un buton de Search şi butonul de Shut Down. Acestea erau accesibile până acum doar prin swipe al ecranului din rama din dreapta spre stânga.

Click dreapta pe Tiles deschide un meniu pentru redimensionare, scoatere de pe ecran şi altele.

În setările calculatorului există în sfârşit o comandă rapidă către Control Panel. Versiunea aceasta va fi disponbilă pe 11 martie, înainte conferinţei Build. Mai multe detalii puteţi citi pe "The Verge".
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările