Gadget

articolul anterior articolul urmator

O bancă din Marea Britanie testează implementarea cardurilor biometrice

2
11 Mar 2019 18:03:12
Autor: Andrei Brînduşescu
FOTO via Digital Trends
FOTO via Digital Trends

NatWest, o bancă din Marea Britanie, a anunţat că 200 de persoane vor participa la un prim test de implementare a cardurilor care vor avea senzori de amprentă în interiorul lor.

Scopul acestei schimbări este de a elimina pe parcurs nevoia codului PIN. 

Cardurile vor funcţiona numai cu amprenta posesorului, care va trebui să le atingă în momentul în care va realiza o tranzacţie, fără să le mai introducă într-un terminal.

De asemenea, restricţia prezentă în acest moment pe cardurile contactless ar fi şi ea eliminată, iar o eventuală implementare cu succes a cardurilor biometrice ar putea schimba şi modul în care funcţionează tranzacţiile prin intermediul telefonului mobil.

NatWest lucrează alături de compania de securitate Gemalto la acest proiect, însă nu a dezvăluit încă modul în care clienţii îşi vor înregistra amprentele pentru a activa cardul, notează site-ul Digital Trends.

Implementarea cardurilor biometrice este un subiect mai vechi, pe care cei de la MasterCard l-au tratat în 2014, când au făcut probe în mai multe ţări cu astfel de carduri. În ciuda numeroaselor teste însă, această tehnologie nu a fost încă introdusă la scară largă.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

dominic paul
11.03.2019, 19:23:49

Nu stiu la ce poate fi folosit cardul biometric. Daca un card biometric este bazat pe amprenta, atunci omul isi poate folosi amprenta direct la bancomat. La ce mai foloseste cardul biometric? Sa te incurce?

+1 (1 vot)
Bruxelles Molenbeek
12.03.2019, 10:13:57

Deci pentru cei care lucreaza cu ciment (zidari,tencuitori,faiantari,șapisti) pietrari etc nu este valabil cardul si nici telefoanele cu senzor de amprenta,pentru ca nu au amprente.cimentul,varul mananca pielea