Gadget

articolul anterior articolul urmator

Pentru prima oară, smartphone-ul va fi folosit pentru a vota în alegeri în Statele Unite

1
23 Jan 2020 12:48:18
Autor: Andrei Brînduşescu

Miza nu este una foarte mare, fiind vorba de alegerea unor membri din consiliul de conducere al Comitatului King, însă va reprezenta un test important pentru această modalitate de vot.

Conform NPR, aproximativ 1,2 milioane de persoane, localizate în zona Greater Seattle, vor putea folosi un browser web pe telefonul mobil pentru a vota de astăzi până pe 11 februarie.

Oficialii Comitatului King speră ca această capacitate extinsă de a vota să crească cifrele celor care îşi exercită acest drept. În ultimii ani, prezenţa la aceste alegeri a fost catastrofală, relatează NPR, cu mai puţin de 1% dintre cei aflaţi pe listele de vot fiind prezenţi la urne.

Votanţii vor intra pe site-ul alegerilor, îşi vor introduce numele şi data naşterii, vor alege reprezentantul dorit şi apoi îşi vor verifica votul prin realizarea unei semnături pe ecranul telefonului. Oficialii comitatului vor aproba apoi voturile prin compararea semnăturilor cu cele din documentele oficiale ale unei persoane, un lucru care s-ar putea dovedi extrem de problematic, deoarece semnăturile realizate pe un dispozitiv electronic se aseamănă rareori cu cele realizate pe hârtie.

Principala problemă a acestei modalităţi de votare este însă posibilitatea unui atac cibernetic care să modifice rezultatele alegerilor. Nu se ştie dacă este posibilă realizarea unui sistem de vot impenetrabil, iar din acest motiv, Senatul a recomandat statelor americane să nu introducă votul online.

Cetăţenii din Comitatul King care sunt sceptici cu privire la votul online vor putea să printeze buletinul de vot şi să îl trimită prin poştă până pe 11 februarie.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

spaima vitelor
23.01.2020, 13:29:19

Statul Washington, bastion al mafiei democrate americane, e clar de ce testeaza noi metode de fraudare a votului....

-1 (1 vot)
Modifică Setările