Gadget

articolul anterior articolul urmator

Poliţiştii din China, dotaţi cu căşti care pot măsura temperatura corporală a trecătorilor

4
30 Mar 2020 16:50:52
Autor: Adrian Pogîngeanu
FOTO Mediafax / Hepta
/ Zuma Press
FOTO Mediafax / Hepta / Zuma Press

Poliţia şi unităţile de control al epidemiilor din China pot acum să analizeze potenţialii infectaţi de coronavirus cu ajutorul căştilor inteligente cu aspect futurist.

Compania Kuang-Chi cu sediul în Shenzhen a livrat căşti inteligente poliţiei, care pot măsura rapid temperatura corpului în mulţimi. Camerele cu infraroşu ataşate la căştile N901 permit purtătorilor să măsoare temperatura de la până la cinci metri distanţă. Pot să scaneze coduri QR şi funcţie de recunoaştere facială, potrivit companiei.

Pe lângă faptul că includ ochelari de realitate augmentată (AR), căştile sunt echipate şi cu conectivitate Wi-Fi, Bluetooth şi 5G, a spus compania când a a început producţia în noiembrie 2019. Căştile sunt deja utilizate în Shanghai şi în alte oraşe din China.

Compania Kuang-Chi spune despre căşti că sunt şi uşoare datorită materialelor speciale, la care a contribuit şi Ministerul Chinez al Ştiinţei şi Tehnologiei.

  
Alte companii de tehnologie din China au dezvoltat, de asemenea, soluţii pentru detectarea inteligentă a temperaturii. Companiile dezvolatatoare de echipamente cu inteligenţă artificială (AI), Megvii şi Baidu au creat sisteme de detectare a febrei care sunt deja utilizate la metroul din Beijing. Şi compania chineză DJI are în portofoliu o dronă care poate poate măsura temperatura corpului uman.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

Matrix-4
30.03.2020, 17:12:19

Innapoiatii aia de chinezi, ce repede s-au miscat!!

0 (2 voturi)
Smith Brittany
30.03.2020, 17:34:31

https://kkiss.club - site minunаt de întâlniri pentru аdulții сarе doresс să găsеască un partenеr сare să fасă sеx

-2 (2 voturi)
Adrian Foangǎ
30.03.2020, 20:12:31

Hai, mai scutiti-ne cu vrajelile astea de la chinezi. EI nu sunt in stare sa faca niste teste si niste masti, si au casti care masoara temperatura. :))

0 (2 voturi)
Elliott Jill
30.03.2020, 20:38:00

https://kkiss.club - sitе minunat dе întâlniri pеntru аdulții care dorеsc să găseаsсă un partenеr cаrе să fаcă sеx

-2 (2 voturi)