Gadget

articolul anterior articolul urmator

Primii ochelari VR ai Apple ar avea un design textil şi un ventilator

0
21 Jan 2021 17:09:04
Autor: Andrei Brînduşescu
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Zvonurile vin din partea celor de la Bloomberg News, care menţionează şi că produsul ar urma să fie unul „de nişă”.

O ştire a celor de la Bloomberg News anunţă faptul că Apple este pregătită să lanseze prima sa pereche de ochelari VR în 2022. Aceasta ar urma să funcţioneze cu baterii, similar cu Oculus Quest 2, iar compania din Cupertino ar lucra la „unele dintre cele mai avansate şi puternice chipset-uri” pentru dispozitiv, unele dintre acestea depăşind chiar recentele procesoare M1 de pe Mac-uri.

Dezvoltarea ochelarilor nu a fost una uşoară pentru Apple, primele prototipuri dovedindu-se a fi prea mari şi grele. Tocmai de aceea Apple ar plănui să utilizeze un design textil pe exteriorul ochelarilor, pentru a reduce greutatea acestora, precum şi un ventilator - o decizie bizară, ţinând cont de faptul că Apple preferă designuri care nu includ ventilatoare.

Ca dimensiuni, ochelarii ar urma să fie similari cu Oculus Quest, iar unele prototipuri testate includ camere externe care ar integra funcţii de AR (realitate augmentată). Apple testează şi posibilitatea de a folosi aceste camere pentru a urmări mişcările mâinilor şi a include funcţii precum o tastatură virtuală.

Lansarea ar urma să vină cel mai devreme în 2022, însă este posibilă o amânare. Dispozitivul va fi unul de nişă, scump, iar compania din Cupertino nu se aşteaptă să vândă mai mult de 200 de mii de unităţi în primii ani de existenţă.

Apple lucrează la tehnologii de AR şi VR de ani buni, iar un raport al celor de la Bloomberg News de anul trecut menţiona că gigantul are aproximativ 1000 de angajaţi angrenaţi în dezvoltarea unor produse care să utilizeze aceste tehnologii.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările